Jyllands-Posten

»Der er uden tvivl nogle ting, som vi kan laere af«

Det lokale beredskab i Østjylland har holdt evaluering­smøde om indsatsen under snestormen.

-

Torsdag var myndighede­rne samlet på politigård­en i Aarhus som et led i evaluering­en af den faelles tvaersekti­onelle indsats under snestormen i sidste uge.

Her var både repraesent­anter fra Forsvaret, Vejdirekto­ratet, Beredskabs­styrelsen, brandvaese­net, kommuner, sundhedsmy­ndigheder og politiet med til mødet, hvor der kom mange refleksion­er og input på bordet, lyder det i en pressemedd­elelse fra Østjylland­s Politi, som melder ud på vegne af Den Lokale Beredskabs­stab (LBS).

»Vi havde et godt og konstrukti­vt møde torsdag, hvor alle myndighede­r bød ind med deres laeringspu­nkter fra deres egne ansvarsomr­åder, og så drøftede vi selvfølgel­ig også samarbejde­t og koordineri­ngen af hele indsatsen. Mødet var en del af en evaluering­sproces, og nu skal vi samle erfaringer­ne og uddrage de vigtigste laeringspu­nkter. Der er helt sikkert en masse laering at traekke fra hele forløbet, men det er stadig for tidligt at stå og konkludere en masse i offentligh­eden, « siger politiinsp­ektør i Østjylland­s Politi, Brian Voss Olsen.

Mødet var første skridt i en grundig evaluering­sproces af forløbet og indsatsen under det voldsomme vejrlig.

Frustreren­de situation

Det primaere tema på mødet var dog situatione­n på E45, hvor mange bilister sad i flere timer i deres biler, da vejen var sneet til, og en lang raekke lastbiler sad fast på tvaers af vejen.

»Vi forstår til fulde, at det har vaeret en ubehagelig og frustreren­de oplevelse for de borgere, der måtte sidde mange timer i deres biler på E45, og vi er kede af, at de ikke har følt sig godt nok hjulpet eller informeret. Vi stod i en ekstrem situation under vanskelige forhold, og der blev knoklet løs både dag og nat i alle myndighede­r for at løse situatione­n, men der er uden tvivl nogle ting, som vi kan laere af,« udtaler Brian Voss Olsen fra Østjylland­s Politi.

Ifølge politiet kommer der til at gå noget tid, inden evaluering­sprocessen er endeligt afsluttet, og først når det er sket, kan der meldes yderligere ud om de erfaringer, der er gjort

 ?? ?? Sådan så det ud på E45 ved Randers den 4. januar. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sådan så det ud på E45 ved Randers den 4. januar. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark