Jyllands-Posten

Der er ikke nok idraetsfac­iliteter til aarhusiane­rne, og det er et kaempe problem

Det er en rigtig god nyhed, at Magistrate­n har sagt ja til 10 projekter, der gør de aarhusians­ke idraets-, fritidsog outdoorfac­iliteter endnu bedre. Men det er kun et lille skridt på vejen.

- LARS MANDRUP Bestyrelse­sformand, DGI Østjylland

Aarhusiane­rne elsker lyden af sko, der skrider på et lakeret halgulv, når de spiller badminton, håndbold, floorball eller dyrker en anden indendørsi­draet. Ligeledes glaedes de fleste af os, når vi ser børn, unge og voksne bruge boldbaner og byrum til bevaegelse og motion.

Derfor er det en rigtig god nyhed, at Magistrate­n har sagt ja til 10 projekter, der gør de aarhusians­ke idraets-, fritids- og outdoorfac­iliteter endnu bedre. Men det er kun et lille skridt på vejen.

Der er godkendt projekter for 52 mio. kr., men der ligger ansøgninge­r om tilskud på i alt 127 mio. kr., så der ligger rigtigt mange gode uforløste projekter fra lokale idraetsfor­eninger, der braender for at kunne tilbyde borgerne god og sund idraet og motion.

ved vi, at idraetsfor­eningerne oplever udfordring­er med venteliste­r og mangel på facilitete­r. Det betyder, at foreninger­ne

I DGI Østjylland

ikke kan følge med eller imødekomme efterspørg­slen, og at potentiell­e nye udøvere bliver afvist. Vi ved, at godt hver femte aarhusiane­r over 16 år er fysisk inaktiv, og at halvdelen ikke dyrker idraet eller anden motion i fritiden.

En del af forklaring­en er, at der ikke er tilstraekk­eligt med facilitete­r til dem. Det mener vi er et kaempe problem, isaer når vi ved, hvor meget idraet og motion sammen med andre betyder for livskvalit­eten, integratio­nen og følelsen af at vaere en del af faellesska­bet.

Måske kan mindre økonomiske indsprøjtn­inger også vaere et godt skridt på vejen. Vi skal nemlig ikke kun bygge nyt men også huske at udvikle eksisteren­de facilitete­r, så de bliver indbydende og multifunkt­ionelle, ligesom vi skal taenke bevaegelse ind i de allerede etablerede byrum og områder – på pladser, i parker, langs vandet, på gader og straeder – og ikke mindst give bevaegelse­n plads og tid, så den kan skabe glaede for alle aarhusiane­re.

Denne udvikling har afgørende betydning for, hvordan aktivitete­rne og foreninger­ne kan udvikle sig i fremtiden. Til glaede for foreningsl­ivet og for byens borgere.

 ?? ?? Der er godkendt projekter for 52 mio. kr., men der ligger ansøgninge­r om tilskud på i alt 127 mio. kr. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen
Der er godkendt projekter for 52 mio. kr., men der ligger ansøgninge­r om tilskud på i alt 127 mio. kr. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark