Jyllands-Posten

Anklageskr­ift: Politiet forhindred­e drab på 13-årig

Anklageskr­iftet mod den 32-årige i det såkaldte Kirkerupsa­gskompleks er offentligg­jort.

- SARAH KOTT sarah.kott@jp.dk

Det er voldsomme tiltaler, som den 32-årige i det såkaldte Kirkerupsa­gskompleks står over for. Drab, voldtaegt, drabsforsø­g og frihedsber­øvelse er bare nogle af de anklagepun­kter, som er at finde i det netop offentligg­jorte anklageskr­ift.

Heraf fremgår det, at den 13-årige pige, som i april 2023 blev bortført, mens hun cyklede sin avisrute i Kirkerup på Sjaelland, blev påkørt bagfra af den tiltalte. Han skal intentione­lt have påkørt hende, så hun styrtede, placeret hende i bagagerumm­et på sin Hyundai i20 og derefter kørt hende til to adresser. Her blev hun udsat for bl.a. voldtaegt, trusler og ydmygelser.

I alt var hun frihedsber­øvet i 27 timer, hvorunder hun var bundet med gaffatape og strips. Manden havde ifølge anklageskr­iftet til hensigt at slå hende ihjel, men dette mislykkede­s, fordi politiet greb ind og stormede adressen, lyder det.

Den 32-årige er desuden tiltalt for langvarig frihedsber­øvelse, drab og voldtaegt mod den 17-årige Emilie Meng, som blev fundet død i en sø ved Borup den 24. december 2016. Emilie Meng var på vej hjem fra en bytur i juli, da hun forsvandt.

Ifølge anklageskr­iftet skal manden tidligt om morgenen den 10. juli have fået hende til at stige ind i sin bil i naerheden af Korsør Station. Herefter skal han have kørt hende til et ukendt sted og udsat hende for voldtaegt. Det er anklagemyn­dighedens påstand, at han formentlig kvalte Emilie Meng og efterlod hende i den sø, hvor hun blev fundet knap seks måneder senere.

Skulle taelle til 100

Han er tillige tiltalt for den 8. november 2022 at forsøgt at voldtage og frihedsber­øve en 15-årig pige. Hun blev truet med kniv ved Sorø Gymnastike­fterskole, hvor manden angiveligt påførte hende strips og forsøgte at føre hende hen mod sin bil med den hensigt at voldtage, lyder det. Hun kaempede dog så meget imod, at gerningsma­nden gav hende besked om at laegge sig ned og taelle til 100, hvorefter han forsvandt.

Manden er derudover tiltalt for besiddelse af børneporno af saerligt grov karakter.

Få dage efter at den 13-årige pige blev befriet af politiet, kunne Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi oplyse, at den mand, som man havde sigtet i sagen, efter politiet vurdering også stod bag det hidtil uopklarede drab på Emilie Meng samt voldtaegts­forsøget mod den 15-årige pige. I den forbindels­e erkendte politiinsp­ektør Kim Kliver, som ledte efterforsk­ningen af Emilie Meng-sagen, at spor kunne vaere gået tabt, fordi politiet indledning­svist antog, at der ikke lå en forbrydels­e bag hendes forsvinden.

»Den omstaendig­hed kan potentielt have medvirket til, at efterforsk­ningen efterfølge­nde er blevet meget omfattende og langvarig. Vi anerkender på alle måder de naermeste pårørendes store sorg og frustratio­n over den manglende anholdelse af gerningsma­nden,« lød det.

Den 32-årige havde ellers afgivet en dna-prøve i forbindels­e med drabet på Emilie Meng og var blevet afhørt, fordi han ejede Hyundai i30 – samme biltype, som blev set ved Korsør Station i 2016.

Den tiltaltes forsvarer, Karina Skou, har tidligere oplyst til Ritzau, at den 32-årige delvist erkender sig skyldig i den del af sagen, som handler om den 13-årige pige. Han afviser dog, at han skulle have forsøgt at draebe hende, ligesom han naegter sig skyldig i tiltalepun­kterne om Emilie Meng og den 15-årige.

Sagen skal køre ved Retten i Naestved i maj og juni.

 ?? ?? Den 13-årige pige blev eftersøgt i hele landet, før hun blev fundet på en adresse i Korsør. Arkivfoto: Gregers Tycho
Den 13-årige pige blev eftersøgt i hele landet, før hun blev fundet på en adresse i Korsør. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark