Jyllands-Posten

Faerøernes eventyr sluttede med nederlag til Polen

Kraefterne slap op i de afgørende minutter hos Faerøerne, som tabte til Polen i den sidste EM-gruppekamp.

- Jp.dk /ritzau/

Faerøerne har vaeret den store åbenbaring ved EM i håndbold, men mandag blev der lagt en daemper på festen.

I den sidste gruppekamp slap kraefterne op, og faeringern­e måtte straekke våben mod Polen, som lige nøjagtig havde den nødvendige pondus til at vinde 32-28.

Dermed er Faerøerne ude af EM. Det var tilfaeldet for Polen allerede før mandagens kamp.

De talentfuld­e spillere fra Faerøerne imponerede allerede i deres første opgør mod Slovenien, hvor de debuterede ved en slutrunde.

Og i den anden kamp mod Norge skabte de en af slutrunden­s største overraskel­ser, da de fik uafgjort mod Norge

For tredje kamp i traek var opbakninge­n fra op mod 5.000 faeringer på tribunerne eminent, og det er ikke sidste gang, vi får de energiske spillere og tilskuere at opleve til store slutrunder.

Den 21-årige Elias Ellefsen á Skipagøtu har vaeret den helt store stjerne for Faerøerne, og mandag satte han igen en fed streg under, at han er en afgørende figur på det faerøske landshold.

Playmakere­n fra THW Kiel var ustyrlig og scorede fem af Faerøernes første syv mål.

I den anden ende arbejdede forsvaret stenhårdt, og Faerøerne var et lille skridt foran i det meste af første halvleg, som dog sluttede helt lige.

Efter pausen virkede polakkerne en tand mere solide. Defensivt fik de begraenset Skipagøtu, og offensivt var der langt mere bund i tingene end tidligere i turneringe­n.

Det betød, at det nu var Polen, der var et skridt foran, mens det kunne tyde på, at tre kampes intens fight begyndte at saette sig benene på faeringern­e.

Danmarks kamp mod Portugal – den sidste i gruppespil­let – blev spillet efter avisens deadline. Laes reportage og karakterbo­g på

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark