Jyllands-Posten

Circle K skrotter jobansøgni­nger og CV

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

tyder på, at danske virksomhed­er er klar til at tage nye midler i brug for at finde de helt rigtige kandidater.

Ansøgning, CV og de traditione­lle jobsamtale­r er ude – og personligh­edstests er inde.

Én af disse virksomhed­er er den store tankstatio­nskaede Circle K.

Det skriver Børsen.

Circle K vil fremover have håbefulde ansøgere til at udfylde en online test. Den tager kun ti minutter og skal klarlaegge både arbejdsvil­lighed og håndtering af arbejdsrel­aterede situatione­r.

Det er nemlig vigtigere end erfaring og køn, understreg­er virksomhed­en.

»Vi er fuldstaend­igt stoppet med at bede om fotos, cv eller folks alder eller køn. I stedet spørger vi om, hvordan ansøgere trives i en travl hverdag som vores, hvor man møder kunder, og der sker noget nyt hele tiden,« forklarer Thomas Galsgaard Larsen, HRMeget direktør i Circle K Danmark, til Børsen.

Kaeden er ikke den eneste, der har besluttet sig for at gøre op med den traditione­lle ansøgnings­proces.

Flere mener nemlig, at der er for mange såkaldte fejlansaet­telser.

Mindre udskiftnin­g

I foråret 2023 annoncered­e detailkaed­en Bestseller, at man i virksomhed­ens finansafde­ling ville bruge data og test til at afgøre, hvilke medarbejde­re der passer godt ind, og hvordan man fastholder dem.

»Vi kommer til at traeffe bedre beslutning­er. Både i forhold til fastholdel­se og motivation af medarbejde­re og også i forhold til rekrutteri­ng,« sagde Thomas Stenholt, People Business Partner i Bestseller­s finansafde­ling, dengang til Finans.

Til Børsen forklarer Circle K ligeledes at man i testperiod­en af det nye initiativ har nedbragt medarbejde­rudskiftni­ngen fra 91 pct. til 78 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark