Jyllands-Posten

Royal Unibrew oppriorite­rer saerlig del af strategien

Den danske drikkevare­koncern Royal Unibrew har offentligg­jorde, mandag at landechef Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen bliver vice president med ansvar for virksomhed­ens partnerska­ber, der fylder mere for den ellers opkøbsivri­ge koncern.

- KRESTEN ANDERSEN kresten.andersen@jp.dk

Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen bor »praecis midt mellem lufthavnen og bryggeriet i Faxe.«

Det har han gjort i en årraekke, men placeringe­n viser sig nu som strategisk klog.

For der bliver flere rejsedage for den nu tidligere landechef i Danmark for Royal Unibrew, der fra årsskiftet har sat sig i spidsen for en ny afdeling i drikkevare­koncernen.

Nu skal han stå for partnerska­berne og de kommerciel­le aktivitete­r. Sidstnaevn­te betyder med andre ord blandt andet ansvaret for at opbygge salgsorgan­isationer, butiksstra­tegier og kampagner på tvaers af markeder.

»Det er et resultat af, at vi er fordoblet i størrelse over de sidste tre år,« siger han med henvisning til forventnin­gerne til 2023.

»Vores partnerska­ber har en ekstremt stor betydning for os,« siger han.

Ny rolle

Efter 16 år i Royal Unibrew indtager den 41-årige Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen nu den mundrette rolle som corporate vice president, global partnershi­ps and commercial transforma­tion.

På almindelig­t dansk betyder det, at han får ansvaret for kommerciel­le aktivitete­r på tvaers af markeder og partnerska­ber. Altså Royal Unibrews aftaler om at stå for salget af andre virksomhed­ers produkter.

Rollen er ny i Royal Unibrew og under Kasper Ryttersgaa­rd

Jacobsen er der et hold af 10 ansatte, der efter planen skal udbygge og udvide Royal Unibrews partnerska­ber.

»Det er en oppriorite­ring af partnerska­ber i Royal Unibrews strategi,« siger Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen.

I dag har Royal Unibrew partnerska­b med PepsiCo om både sodavand og snacks, derudover er der partnerska­ber med Heineken, vinproduce­nter og spiritusvi­rksomheden Diageo.

»Partnerska­ber fylder finansielt mere og mere, og det er efterhånde­n en vaesentlig andel af koncernens forretning,« siger han.

Har haft travlt med opkøb

Royal Unibrew ønsker ikke at oplyse, hvor meget partnerska­berne finansielt udgør af koncernen.

Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen naevner Sverige, Italien og Frankrig som interessan­te markeder for fremtiden og gentager dermed Royal Unibrew-topchef Lars Jensens budskab fra sidste år om, at netop de tre markeder er interessan­te for både partnerska­ber og opkøb.

Og netop opkøb har Royal Unibrew de seneste tre år haft rygende travlt med. 12 er det blevet til siden 2021. Opkøbene straekker sig fra både Danmark til Holland og Canada samt i segmenter som både specialøl og faerdigbla­ndede cocktails.

Blandt de seneste opkøb var Vrumona i Holland, der åbnede det hollandske marked for Royal Unibrew. Med i handlen fulgte dermed også muligheden for at udbrede Pepsi på det hollandske marked.

Det er netop i sådan en vekselvirk­ning, at partnerska­berne kan gavne Royal Unibrew, forklarer Kasper Ryttersgaa­rd.

»Vi ser jo, at vi kan hjaelpe vores partnere med at få en lettere, bedre og staerkere adgang til de markeder. Men vi ser også, at deres staerke maerker og store viden fra mange markeder kan bruges til at saelge flere af vores egne maerker.«

Opkøb har vaeret og er stadig en grundlaegg­ende del af Royal Unibrews DNA, understreg­er Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen.

»I øjeblikket leder vi ikke aktivt efter opkøb. Vi har haft meget fart på akkvisitio­nerne, og vi bestemmer aldrig, hvornår det rigtige kommer til salg. Sker det, så er vi stadig klar. Men vi er meget bevidste om, at de mange opkøb traekker veksler på vores organisati­on,« lyder det fra Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen.

Royal Unibrew-direktøren er opvokset i Vestjyllan­d. I dag bor han med sin kone og parrets fire sammenbrag­te børn. Han har de seneste knap fire år haft rollen som general manager for Royal Unibrew Danmark og før det stillinger som salgsdirek­tør og kommerciel direktør.

Hvem der kommer til at afløse Kasper Ryttersgaa­rd Jacobsen som landechef i Danmark er endnu ikke offentligg­jort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark