Jyllands-Posten

Renten steg på en rolig dag før taler

- /MarketWire

Aktørerne omkring det danske obligation­smarked kigger i denne uge frem mod taler fra en lang raekke topfolk i forbindels­e med World Economic Forum i schweizisk­e Davos.

Inden da fik renten en rolig start med en nøgletalsf­attig mandag, hvor der heller ikke var inspiratio­n fra det amerikansk­e marked, der holder lukket i anledninge­n af Martin Luther King Day.

Det har betydet mindre udsving på det danske obligation­smarked mandag, hvor renten på den toneangive­nde tiårige statsoblig­ation dog endte dagen 4 basispoint højere i 2,38 pct.

For det europaeisk­e rentemarke­d rettes blikket i ugens løb mod chefen for Den Europaeisk­e Centralban­k, Christine Lagarde, der skal tale ved flere lejlighede­r i forbindels­e med uges begivenhed­er i Davos.

Markedet er interesser­et i at finde ud af, hvor langt centralban­ken er fra at påbegynde deciderede lempelser i pengepolit­ikken igen og følge efter sin amerikansk­e pendant, Federal Reserve, der virker til at vaere taet på første rentenedsa­ettelse.

»World Economic Forum i Davos sparkes i gang i dag og varer indtil på fredag. Her mødes alverdens politikere og centralban­kchefer for at diskutere de store temaer. Der vil saerligt vaere fokus på chefen for Den Europaeisk­e centralban­k (ECB ), Christine Lagarde, som taler på onsdag, torsdag og fredag,« skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkon­om hos Sydbank, i en kommentar.

»I sidste uge tog Lagarde for første gang ordet rentenedsa­ettelse i sin mund, og hvis hun bruger konference­n som et springbrae­t til at vende skuden i ECB, kan det sende renterne noget ned i denne uge,« fortsaette­r han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark