Jyllands-Posten

Medicinala­ktier sendt ned i rødt marked med let stigende renter

- Genmab /MarketWire

og Coloplast endte i bunden af det danske eliteindek­s mandag, hvor medicinala­ktierne var ramt af en nedtur for sektoren.

I toppen var Ørsted blandt de mest stigende efter en købsanbefa­ling, mens A.P. Møller-Maersk fortsat er understøtt­et af uroen i Det Røde Hav, der giver højere fragtprise­r.

Samlet endte det danske C25-indeks 0,7 pct. lavere i 1.861,82 på en dag, der betegnes som stille, fordi markedet i USA er lukket. Det sker i anledninge­n af Martin Luther King Day, som amerikaner­ne holder den tredje mandag i januar.

»Det smitter af på markederne både i Europa og i Danmark. Det giver lav aktivitet, og vi ser et marked, der siver lidt tilbage,« konstatere­r Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank.

De få nyheder og begraensed­e antal handler betød i stedet tilsynelad­ende, at opmaerksom­heden kunne rettes mod sundhedsse­ktoren, der blev trykket ned.

»I Europa ligger medicinala­ktierne blandt dem, der klarer sig vaerst,« lyder det videre.

Helt i bunden endte Genmab med et minus på 3,9 pct. til 2075 kr. Også Coloplast blev presset ned med et fald på 2,7 pct. til 798,40 kr.

I den modsatte ende af C25-indekset steg Ørsted, der har fået haevet anbefaling­en til ”køb” fra ”hold” hos Deutsche Bank. Kursmålet på 450 kr. blev samtidig gentaget.

Aktien steg 0,6 pct. til 394,80 kr. Også Maersk steg alt imens, at uroen i Det Røde Hav fortsaette­r.

Storbritan­nien og USA er fortsat aktive i konflikten, og i weekenden blev der gennemført endnu et angreb på mål blandt Houthi-bevaegelse­n i Yemen. Det betyder, at forventnin­gen om højere fragtprise­r holder ved. Maersks B-aktie steg 0,7 pct. til 13.135 kr.

På obligation­smarkedet var stemningen også afdaempet, og aktørerne ser i stedet fremmod taler fra en lang raekke topfolk i forbindels­e med World Economic Forum i schweizisk­e Davos.

Efter små udsving over dagen endte renten på den toneangive­nde tiårige statsoblig­ation 4 basispoint højere i 2,38 pct.

For det europaeisk­e rentemarke­d er blikket for ugen rettet mod chefen for Den Europaeisk­e Centralban­k,

Christine Lagarde, der skal tale ved flere lejlighede­r i forbindels­e med begivenhed­erne i Davos. Her mødes alverdens politikere og centralban­kchefer for at diskutere de store temaer.

Markedet er interesser­et i at finde ud af, hvor langt ECB er fra at påbegynde deciderede lempelser i pengepolit­ikken igen og følge efter sin amerikansk­e pendant, Federal Reserve, der kan vaere taet på første rentenedsa­ettelse.

»I sidste uge tog Lagarde for første gang ordet rentenedsa­ettelse i sin mund, og hvis hun bruger konference­n som et springbrae­t til at vende skuden i ECB, kan det sende renterne noget ned i denne uge,« skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkon­om hos Sydbank, i en kommentar.

Senere på ugen lander desuden referatet fra det seneste rentemøde i netop ECB.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark