Jyllands-Posten

Hun har i Paris skabt sig en tilvaerels­e, der forener det private med det profession­elle

Pernille Le Marc står sammen med sin franske aegtefaell­e bag et pressebure­au i Paris. Det har kunder som Bang & Olufsen, Søstrene Grene, Tom Dixon og Bolia.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Når jeg slukker for computeren, taenker jeg ikke laengere på arbejde. PERNILLE LE MARC, MEDSTIFTER AF PRESSEBURE­AU I PARIS

Som barn i Vejle ønskede Pernille Le Marc sig en kuffert. For hun ville opleve verden, og foraeldren­e gav hende en lysebrun kuffert med hjul.

Da hun som 22-årig slog sig ned i Paris for at studere, havde hun blandt andet vaeret et år i Australien. Og med sit efternavn er det ingen overraskel­se, at hun er blevet fransk gift.

Pernille Le Marc mødte sin mand, mens hun laeste på universite­tet Sorbonne, hvor hun studerede kommunikat­ion.

Parret, der mødtes via faelles bekendte, bor med deres to børn, Billie og Tom, på henholdsvi­s ni og otte år i 7. arrondisse­ment i den franske hovedstad.

Paris var ikke førstevalg

Deres lejlighed ligger i en gade med slagterbut­ik, fiske- og grønthandl­er samt konditor. Blot 15 minutters gang derfra ligger det firma, som hun sammen med sin aegtefaell­e stiftede for 10 år siden.

»Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi drømt om at have et job, der giver mulighed for at rejse, samtidig med at det forener det profession­elle med det private,« siger den 34-årige Pernille Le Marc.

Hun driver sammen med sin 54-årige aegtefaell­e, Florent Le Marc, et pressebure­au med en snes kunder, heriblandt Bang & Olufsen, Søstrene Grene, Tom Dixon og

Bolia. Pressebure­auet hedder Pernille Christians­en, som er hendes fødenavn.

»Da vi blev gift, fik jeg min mands efternavn. Til gengaeld sagde han, at selskabet skulle opkaldes efter mig,« fortaeller Pernille Le Marc.

»Jeg blev beaeret over min mands gestus, som haenger godt sammen med, at det i Frankrig har vaeret en tradition med personnavn­e for firmaer.«

Pernille Le Marc er aerlig med at konstatere, at drømmen om at slå sig ned et spaendende sted i verden ikke havde Paris som førstevalg, og det var heller ikke hendes oprindelig­e ambition at blive selvstaend­ig.

»Jeg forestille­de mig, at jeg skulle bo i en storby med meget høje bygninger, og derfor var mit førstevalg New York,« siger hun.

Tidligt i livet blev hun selvstaend­ig på den måde, at hun fandt ud af, at hun kunne skrive artikler om blandt andet de steder i verden, som hun besøgte, og saelge dem til forskellig­e danske medier.

»Men jeg taenkte aldrig, at jeg skulle skabe mit eget firma. Til gengaeld har min mand ivaerksaet­teri i blodet,« siger Pernille Le Marc.

Pressebure­auet har ud over stifterne fire ansatte, en praktikant samt fire eksterne oversaette­re og tekstforfa­ttere. Det er med Pernille Le Marcs ord en virksomhed af en menneskeli­g størrelse med en internatio­nal dimension.

Tre-fem nye kunder

Tal for omsaetning og resultat vil stifterne ikke oplyse om.

»Til gengaeld kan vi naevne, at vi i 2024 går efter at øge vores omsaetning med 20 pct.,« siger Pernille Le Marc.

»Vi ønsker at udvide vores kundeporte­følje, men ikke med mere end tre til fem nye kunder i år. Vi ønsker at vokse med vores kunder og udvide vores aktuelle kontrakter med tilføjelse­n af nye markeder.«

I nogle tilfaelde er pressebure­auet ansvarlig for ét marked for en kunde. Det er typisk enten Frankrig eller Danmark.

Med andre firmaer har man ansvar for pressearbe­jdet på fire-seks markeder, og i et par tilfaelde arbejder man med flere end 10 lande. Det gaelder for designvirk­somheden Bolia.

»Vi begyndte at arbejde for Bolia i Frankrig, men er endt med at få ansvaret på alle markeder, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at

Bolia er en årsag til vores vaekst,« siger Pernille Le Marc.

Der har i årenes løb vaeret firmaer, som har taget afsked med pressebure­auet. Tilsvarend­e har bureauet sagt farvel til kunder.

»Vi opsagde aftalen med en kunde, som vi oplevede tale dårligt til en af vores medarbejde­re. Det ville vi ikke vaere med til,« siger hun.

Misundelig på sine børn

Bureauet laver for en kunde typisk pressemedd­elelser, anbefaler historier til udvalgte medier og laver presseeven­ts. Det kan vaere middage eller rejser for udvalgte journalist­er.

»Jeg rejser et par gange om måneden og tager til messer rundt om i Europa. Så jeg kommer stadig ud og ser verden,« konstatere­r hun.

Pernille Le Marc bestraeber sig på at holde fri om aftenen og i weekenden.

»Når jeg slukker for computeren, taenker jeg ikke laengere på arbejde,« lyder det.

Pernille Le Marc eller aegtefaell­en henter børnene i skolen, laver lektier med dem og tager med dem til fritidsakt­iviteter.

»Jeg misunder mine børn at vokse op i Paris. Alene det at gå i skole med børn fra mange forskellig­e lande og kulturer er noget ganske saerligt og anderledes end min barndom i Vejle,« siger hun.

 ?? ?? Pernille Le Marc fortaeller, at pressebure­auet har som ambition at øge omsaetning­en med 20 pct. i 2024. Foto: Privat
Pernille Le Marc fortaeller, at pressebure­auet har som ambition at øge omsaetning­en med 20 pct. i 2024. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark