Jyllands-Posten

Specialank­lager: »Det kan vaere vanskeligt for politiet at fange pirattaxaf­ørerne«

En 37-årig mand skal betale en stor bøde for at have kørt pirattaxa i Aarhus’ natteliv.

- FREDERIK BOESGAARD frederik.boesgaard@jp.dk

Listen over unge maend, der i de seneste år er blevet svindlet i en pirattaxa i Aarhus, er lang.

Omvendt er listen over chauffører, der er dømt for pirattaxak­ørsel, kort.

Men torsdag lykkedes det Østjylland­s Politi at give en 37-årig mand en stor bøde for ulovlig taxakørsel.

En patrulje fra Østjylland­s Politi standsede den 6. februar 2022 om natten en 37-årig mand under en rutinekont­rol i Aarhus Midtby. Betjentene fik hurtigt mistanke om, at der kunne vaere tale om pirattaxak­ørsel.

I sin private bil havde den 37-årige chauffør tre passagerer med sig, som han påstod han kendte.

Men da betjentene spurgte ind til passagerer­nes navne, svarede han forkert. Desuden forklarede de tre passagerer enstemmigt, at de havde overført chaufføren 150 kr. for en taxatur hjem fra byen.

Bøde på 40.000 kr.

Den 37-årige chauffør blev derfor sigtet for overtraede­lse af taxaloven og blev tildelt en bøde på stedet. Men han naegtede sig skyldig, og derfor er sagen først blevet afgjort i retten nu.

Torsdag på et retsmøde i Retten i Aarhus blev manden tildelt en bøde på 40.000 kr. for at have kørt ulovlig taxakørsel.

»Det kan vaere vanskeligt for politiet at fange pirattaxaf­ørerne på fersk gerning, men sagen her viser, at det sker, og at der venter meget store bøder, hvis man bliver taget i det. I den her sag er det alene en enkelt ulovlig tur, der kunne påvises, men alligevel ligger bødestørre­lsen så højt,« siger specialank­lager Katrine Klausen.

Den aktuelle sag omhandler alene brud på taxaloven. En raekke andre anmeldte sager om pirattaxak­ørsel har også rummet passagerer, der blev svindlet.

Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, hvordan flere unge maend har sat sig ind i en pirattaxa for derefter at blive franarret flere tusinde kroner ved turens afslutning.

I de fleste af disse tilfaelde har gerningsma­nden/gerningsma­endene benyttet sig af falske betalingst­erminaler og en tyrkisk dans.

 ?? ?? Aarhus er plaget af pirattaxae­r. Foto: Arkiv
Aarhus er plaget af pirattaxae­r. Foto: Arkiv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark