Jyllands-Posten

Tilbudsjae­ger lever for 2.500 kr. om måneden. Her er hendes madplan og fulde indkøbslis­te

På blot 45 minutter har tilbudsjae­geren Linette Raun Dietz handlet ind til hele ugen på absolut billigste måde. Her deler hun sin taktik.

- KATRINE VANDET SALLING katrine.salling@jp.dk

Siden Linette Michelle Raun Dietz fortalte, hvordan hun og hendes mand, Christian Dietz, lever for kun 2.500 kr. om måneden, er reaktioner­ne vaeltet ind fra folk, der efterlyser flere tips til at spare i hverdagen.

En dag om ugen laver familien en madplan og handler ind til syv dage baseret på tilbud, de finder i fem forskellig­e dagligvare­butikker.

Linette Michelle Raun Dietz tager os derfor med på ugens indkøbsdag, hvor der bl.a. står spinatpand­ekager med oksekød og orientalsk risret med kylling på madplanen. Der er købt ind for 607 kr. i alt.

Til frokost spises rugbrød med pålaeg og gnavegrønt. Til morgenmad spises typisk yoghurt, havregrød eller en bolle.

Toiletpapi­r i Harald Nyborg

Hver søndag åbner Linette Michelle Raun Dietz sin tilbudsapp på telefonen og ser, hvad der er på tilbud. Herefter laver hun en liste over ting, der skal købes i hver butik. Derefter dobbelttje­kker hun, om de enkelte varer er endnu billigere andre steder.

Af husholdsni­ngstilbud deler hun følgende tips: Køkkenrull­e, toiletpapi­r, affaldspos­er og opvaskemid­del købes i Harald Nyborg.

Linette Michelle Raun Dietz erkender, at hun ikke går meget op i økologi eller dyrevelfae­rd.

»Det er tilbuddene, der betyder noget. Jeg ville f.eks. aldrig købe økologisk kylling, fordi det simpelthen bare er

for dyrt. Hvis jeg skulle købe det, så ville det vaelte hele mit madbudget. Men hvis der nu kun er syv kroners forskel, vaelger jeg den økologiske variant. Her må politikern­e gøre

det nemmere og billigere at vaelge økologisk, hvis jeg skal gøre det. Jeg vil rigtig gerne købe økologisk, men det kan ikke lade sig gøre, som det er nu.«

 ?? ?? Linette Michelle Raun Dietz har et lavere madbudget end langt de fleste. Sammen med sin mand Christian Dietz og deres søn på 10 uger bruger de 2.500 kr på mad om måneden. Foto: Casper Dalhoff
Linette Michelle Raun Dietz har et lavere madbudget end langt de fleste. Sammen med sin mand Christian Dietz og deres søn på 10 uger bruger de 2.500 kr på mad om måneden. Foto: Casper Dalhoff
 ?? ?? Indkøbet til madplanen i uge 3. Foto: Privatfoto
Indkøbet til madplanen i uge 3. Foto: Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark