Jyllands-Posten

Carlsberg køber op i mikrobrygg­eriet Mikkeller

- IDA JØRGENSEN ida.jorgensen@jp.dk

I flere år har Mikkeller tabt penge på sine ellers populaere specialøl. Underskudd­et toppede på minus 54,8 mio. kr. for regnskabså­ret 2022.

Men nu skal der andre boller på øl-suppen.

Mikkeller oplyser nemlig i en pressemedd­elelse, at stifter og adm. direktør, Mikkel Bjergsø, har solgt 20 pct. af sit mikrobrygg­eri til ølkaempen Carlsberg for et ukendt beløb.

Dog understreg­es det, at Mikkel Bjergsø, som stiftede Mikkeller i 2006, beholder stemmemajo­riteten i ejerkredse­n og desuden direktørpo­sten. Opkøbet er således et »distributi­onssamarbe­jde«, hvor Mikkeller kan laene sig op ad Carlsbergs »store salgsmuske­l«.

Fra Mikkel Bjergsø lyder det:

»2023 blev et rigtig godt år i Mikkeller. Vi fik vendt skuden efter nogle udfordrend­e år i modvind og fik profitabil­iteten tilbage på rette kurs igen. Jeg glaeder mig meget til de kommende år, hvor vi for alvor er klar til at saette Danmark på verdenskor­tet blandt de bedste ølnationer. Nu også med Carlsberg på holdet, der vil saette ekstra skub til distributi­onen af vores øl i Danmark.«

Carlsberg overtager sin andel af Mikkeller fra investerin­gsselskabe­t Orkila Capital, som første gang investered­e i mikrobrygg­eriet i 2016. Orkila Capital er dog fortsat den naeststørs­te investor - efter Mikkel Bjergsø.

Den adm. direktør fra Carlsberg Danmark, Peter Haahr Nielsen, kalder Mikkeller et »staerkt brand« og fortsaette­r:

»Vi har en spaendende portefølje af specialøl, og med partnerska­bet får vi mulighed for at tilbyde kunder og forbrugere endnu flere unikke varianter indenfor kategorien. Vi er optaget af, at Mikkeller beholder sit helt saerlige praeg samtidigt med, at vi med vores eksekverin­gsmuskel kan bidrage til vaekst i brandet.«

Samarbejde­t mellem de to bryggerier begynder officielt i slutningen af 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark