Jyllands-Posten

Kim Fournais og Saxo Bank starter priskrig på danskernes investerin­ger

Saxo Bank saenker priserne på aktiehandl­en. Det er for at sikre nemmere adgang til investerin­ger, men også for at vise taender i konkurrenc­en om de danske investorer.

- EMMA QVIRIN HOLST emma.q.holst@finans.dk

Konkurrenc­en om danskernes investerin­gskroner skaerpes med nyt traek fra Saxo Bank. Investerin­gsbanken har indledt ugen med at saenke priserne på aktiehande­l gennem bankens platforme.

Det sker for at give et bedre og billigere produkt til kunderne, men også fordi Saxo Bank vil vaere markedsfør­ende herhjemme.

Det fortaeller adm. direktør Kim Fournais, der er blevet milliardae­r på Saxo Bank.

»Det er for at understreg­e over for både politikere, konkurrent­er og medierne, at Saxo Bank i den grad er toptaendt på at konkurrere,« siger han.

»Vi konkurrere­r om dem, der gerne vil spare op, og dem, der gerne vil investere. Og vi synes, at vi gør os godt fortjent til kundernes gunst med de absolut bedste priser, produkter og platform,« tilføjer den adm. direktør.

Saxo Banks mindstepri­s for køb af en dansk aktie går fra 14 kr. til 10 kr. Prisen for amerikansk­e aktier er saenket fra ni til en dollar, mens det skal koste tre euro at købe EFT’er i stedet for tidligere ni euro.

Det vil give Saxo Bank lavere

gebyrer end konkurrent­erne i form af bl.a. Danske Bank, Nordea og Nordnet, oplyser investerin­gsbanken selv på sin hjemmeside.

Saxo Bank har 1 mio. kunder på verdenspla­n, hvoraf lidt over 100.000 er danske. Konkurrent­en Nordnet rundede 400.000 danske kunder i juni 2023.

Når Saxo Bank er klar til at saenke gebyrerne, skyldes det bl.a., at banken har fået en stor internatio­nal kundebase og lige nu har cirka 100 mia. euro i samlet kundeindsk­ud, fortaeller Kim Fournais.

Andre vil følge efter

Indtil videre har ingen andre af de store aktører på investorma­rkedet fulgt trop på Saxo Banks prissaenke­lse. Men det forventer Kim Fournais vil ske.

»Timingen i at gøre det nu er rigtig god. Et nyt år er startet, vi har fået en ny konge i Danmark,« siger Kim Fournais og tilføjer:

»Jeg er helt sikker på, at der vil vaere modtraek på det, men jeg tror også, at vi er i en helt unik position, og jeg er ikke sikker på, at konkurrent­erne kan gøre det og stadig have en forretning, der haenger sammen.«

Hos Nordnet holder man altid øje med, hvad der sker i branchen, lyder det fra landechef i Danmark Tine Vestergren UIdal.

Men hun noterer sig, at Nordnet stadig tilbyder investorer­ne nogle af markedets bedste priser. Investerin­gsbanken tilbyder bl.a., at kunder kan handle til 10 kroner på deres aktiespare­konto og deres pension, uanset om det er udenlandsk­e eller danske aktier.

Vi konkurrere­r om dem, der gerne vil spare op, og dem, der gerne vil investere. KIM FOURNAIS, DIREKTØR I SAXO BANK

Tavse konkurrent­er

»Og så har vi, hvad jeg synes er markedets bedste kundeservi­ce,« udtaler Tine Vestergren Uldal i en skriftlig kommentar til Finans.

»Det koster selvfølgel­ig noget at tilbyde investorer­ne alt det, og vi kan se, at stadig flere og flere vaelger Nordnet, når de skal i gang med at investere,« tilføjer Tine Vestergren Uldal.

Nordea kan ikke udtale sig om fremtidige pristiltag, oplyser presseafde­lingen.

»Men overordnet har vi fokus på at tilbyde konkurrenc­edygtige produkter, der er tilpasset de enkelte kunders behov både i forhold til pris, den digitale oplevelse og ikke mindst muligheden for personlig rådgivning,« tilføjer banken i en skriftlig kommentar.

Danske Bank kan ligeledes ikke svare på, hvorvidt den vil følge trop. Det sker af hensyn til, at banken ikke må prissignal­ere.

 ?? ?? Saxo Bank er toptaendt på at konkurrere, lyder det fra direktør i Saxo Bank Kim Fournais. Foto: Stine Bidstrup 3
Saxo Bank er toptaendt på at konkurrere, lyder det fra direktør i Saxo Bank Kim Fournais. Foto: Stine Bidstrup 3

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark