Jyllands-Posten

Renten uaendret på dag praeget af ECB-taler

- /MarketWire

De danske statsrente­r kunne ikke rigtig finde retningen tirsdag, hvor den tiårige rente svingede mellem 2,37 og 2,40 pct.

Det endte med, at renten for den tiårige toneangive­nde statsoblig­ation endte 2,38 pct., hvilket var lig niveauet mandag.

Der var ikke mange store nøgletal i kalenderen. Men i formiddags­timerne kom forbrugern­es forventnin­ger til inflatione­n i euroområde­t, der faldt til det laveste i mere end halvandet år i november, hvilket understøtt­er markederne­s opfattelse af, at rentenedsa­ettelser fra Den Europaeisk­e Centralban­k, ECB, snart kan vaere på vej.

Også de tyske finansiell­e aktører viste sig mere optimistis­ke i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland i januar, end økonomerne havde forudset, viste det såkaldte ZEW-indeks inden frokost.

Tilbage til centralban­ken var Mario Centeno, centralban­kchef i Portugal og medlem af ECB's Styrelsesr­åd, ude og sige, at inflatione­n er på vej ned i Europa, og selv om det tager tid, går det i den rigtige retning.

Den finske centralban­kchef, Tuomas Valimaki, sagde, at man med fordel kan vente lidt, før renterne saettes ned. Og den franske centralban­kdirektør, François Villeroy de Galhau, finder det for tidligt at se inflatione­n som besejret.

Det erklaerede mål hos ECB er, at inflatione­n skal ramme 2 pct. på "mellemlang sigt", og det budskab er blevet gentaget ved flere lejlighede­r af centralban­kchef Christine Lagarde. Handlerne satser i øjeblikket på seks rentesaenk­ninger af hvert et kvart point i løbet af i år startende i april, mens økonomerne venter fire med den første i juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark