Jyllands-Posten

Risiko for kraftig snefygning: Politi fraråder unødig udkørsel

Hvis du alligevel bevaeger dig ud, er der en raekke ting, du ifølge politiet bør pakke.

- FREDERIK BOESGAARD frederik.boesgaard@jp.dk

Tag taepper, mad- og drikkevare­r, varmt tøj og skovl med i bilen, så du er bedre rustet, hvis du skulle blive fanget i en snedrive på vejen. ØSTJYLLAND­S POLITI I EN PRESSEMEDD­ELELSE

Bilister skal spørge sig selv, om det er strengt nødvendigt at tage ud og køre fra tirsdag aften kl. 23 og indtil onsdag formiddag kl. 10.

Det skyldes, at der i den angivne periode forventes en del sne på vejen, og sigtbarhed­en kan blive kraftigt forringet.

Sådan lyder meldingen fra Østjylland­s Politi.

Politiet uddyber i en pressemedd­elelse, at det kan vaere en god idé at snakke med sin arbejdsgiv­er om, man kan arbejde hjemme, og at man kan overveje, om man skal udskyde indkøbstur­en og besøget hos familien.

Hvis man alligevel vurderer, at det er nødvendigt at køre, så beder politiet borgere om at forberede sig inden:

»Tag taepper, mad- og drikkevare­r, varmt tøj og skovl med i bilen, så du er bedre rustet, hvis du skulle blive fanget i en snedrive på vejen,« står der i pressemedd­elelsen.

Meldingen følger efter, at mange bilister endte med at overnatte på E45, da snestormen ramte Østjylland i begyndelse­n af januar. Den haendelse førte til, at de myndighede­r, som var involveret i indsatsen den 3. og 4. januar, i sidste uge mødtes for at evaluere, om beredskabs­indsatsen fungerede godt nok.

I denne ombaering opfordrer Østjylland­s Politi saerligt vognmaend og lastbilcha­uffører til at vaere opmaerksom­me på situatione­n på vejene og overveje en ekstra gang, om det er nødvendigt at køre ud, da der bl.a. under den seneste snestorm var en del lastbiler, der havde store problemer på vejene.

Østjylland­s Politi daekker over Randers, Aarhus, Odder, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs, og Samsø Kommune.

 ?? ?? Endnu et snevejr rammer Østjylland. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Endnu et snevejr rammer Østjylland. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark