Jyllands-Posten

Tidligere medarbejde­r bliver den nye direktør for Museum Jorn

Skovgaard Museets leder, Christian Kortegaard Madsen, bliver ny direktør for Museum Jorn. Han afløser Julie Rokkjaer Birch, der skal vaere direktør i Den Gamle By.

-

Museum Jorn har fundet sin nye direktør.

Det er en tidligere medarbejde­r, den 38-årige Christian Kortegaard Madsen, der fra den 1. april vender tilbage til museet i Silkeborg, som han forlod i marts 2022 for at blive leder af Skovgaard Museet i Viborg.

I Silkeborg afløser han direktør Julie Rokkjaer Birch, der den 1. april tiltraeder som direktør for Den Gamle By i Aarhus.

Christian Kortegaard Madsen er uddannet i kunsthisto­rie ved Aarhus Universite­t og Københavns Universite­t. Han bestrider flere bestyrelse­sposter og har vaeret museumsins­pektør ved Sorø Kunstmuseu­m og Johannes Larsen Museet i Kerteminde og også på Museum Jorn, hvor han markerede han sig med udstilling­er som ”Art Strikes Back” i 2019 og ”Miró & Jorn” i 2021.

Styr på vaerktøjsk­assen

Forperson for Museum

Jorns bestyrelse Hanne Baek Olsen siger i en pressemedd­elelse, at »Christian Kortegaard Madsen har styr på sin kunstmusea­le vaerktøjsk­asse, og han har indgående kendskab til Museum Jorn, til samlingen, arkiverne, museets internatio­nale netvaerk og dets medarbejde­re og frivillige. Han kender dets styrker og svagheder, og han har sågar tidligere vaeret med ved bordet i arbejdet med et nyt Museum Jorn«.

Selv beskriver den kommende direktør Museum Jorn som »fuldstaend­ig enestående« og mener, at det »indeholder et sprudlende potentiale«.

»Jeg holder meget af museets nuvaerende rammer, men ser en udvikling af samlingens fysiske forhold som nødvendig og som noget, der faktisk flugter med Jorns taenkning og måske endda hans formodede intentione­r,« uddyber han.

»Museum Jorn har både vokset og vaekstet sig ud af sit nuvaerende hus, og derfor skal det forløses i nye omgivelser for at lande der, hvor det i virkelighe­den hører til: på et internatio­nalt bemaerkels­esvaerdigt niveau, der markerer det på højde med de mest anerkendte og toneangive­nde kunstmusee­r i Norden.«

 ?? ?? Den 38-årige Christian Kortegaard Madsen bliver fra den 1. april den nye direktør for Museum Jorn. Pr-foto
Den 38-årige Christian Kortegaard Madsen bliver fra den 1. april den nye direktør for Museum Jorn. Pr-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark