Jyllands-Posten

Nu kan elbilister køre meget laengere uden at bekymre sig

Der blev opstillet over 8.000 nye ladestande­re i Danmark sidste år en stigning på 89 pct.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Det blev langt nemmere at oplade elbiler i Danmark sidste år. Antallet af nye ladestande­re steg med 89 pct. til over 17.000 ladepunkte­r.

Helt nøjagtigt nåede det samlede antal af de såkaldte ”ladepunkte­r” op på 17.368 styk. efter mere end 8000 nye muligheder blev taget i brug.

Heraf blev antallet af lynoplader­e fordoblet fra 800 til naesten 1600, viser en opgørelse fra De Danske Bilimportø­rer.

»Elbilernes popularite­t vokser markant, og allerede i 2024 kommer de til at udgøre over 50 procent af nybilsalge­t. Det stiller store krav til nem og tilgaengel­ig opladning. Derfor er vi naturligvi­s glade for, at Danmark har fået markant flere ladestande­re i 2023, men det skal gå endnu staerkere, hvis ladeinfras­trukturen skal følge med udviklinge­n i bilparken,« lyder det fra Mads Rørvig, der er adm. direktør for De Danske Bilimportø­rer i en pressemedd­elelse.

I løbet af 2023 voksede elbilbesta­nden med 78 procent. Da tilgangen af nye ladepunkte­r var procentvis­t højere end tilgangen af nye elbiler, betød udviklinge­n, at der ved udgangen af 2023 var faerre elbiler per ladepunkt end ved udgangen af 2022.

Også blandt lynladerne, blev der faerre biler, der skulle deles om hvert ladepunkt.

I 2023 udgjorde elbiler 36 procent af alle nyregistre­ringer, og andelen vil kun blive større de kommende år.

»Det kraever ladeinfras­truktur, der er tilgaengel­igt for alle elbilister. Der skal vaere flere ladestande­re og kortere i mellem dem. Derudover skal der vaere tilstraekk­elig konkurrenc­e på lademarked­et, så forbrugern­e betaler det rigtige og oplever større gennemsigt­ighed, når det kommer til opladning,« skriver De Danske Bilimportø­rer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark