Jyllands-Posten

BESTSELLER

-

Bestseller er en familieeje­t dansk modekoncer­n med hovedsaede i Brande.

Ejes af adm. direktør Anders Holch Povlsen.

Rummer 20 maerker – bl.a. Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only.

Saelger tøj på 70 markeder i Europa, Mellemøste­n, Nordamerik­a, Latinameri­ka, Indien og Australien samt via onlinehand­el.

Har ca. 3.000 egne og partnereje­de butikker. Desuden afsaetning via 17.000 andre forhandler­e.

Familien bag har del i en raekke andre selskaber – bl.a. Bestseller Fashion Group China, der driver flere end 7.000 butikker i mere end 500 kinesiske byer.

Gennem investerin­gsselskabe­t Heartland har Anders

Holch Povlsen bl.a. ejerandele i Asos og Zalando samt ejerskab i danske virksomhed­er som Normal, Nemlig og Whiteaway. Dertil kommer en raekke startups og ivaerksaet­terselskab­er. og partnerne ude på salgsmarke­derne. Tøj, der ifølge ham kan saelges i en tid med tilbagehol­dende og usikre forbrugere.

»Vi har i kraft af vores størrelse muskler til at gøre tingene skarpt med en ny serie i et prisleje, så det kan saelges, og detailbuti­kkerne tjene penge i en tid som denne. JJ Rebel er kun taenkt til eksterne kunder og ikke i vores egne butikker, hvor fokus er på Jack & Jones,« fortaeller Dennis Birk Jørgensen.

Han understreg­er, at det nye maerke også eksempelvi­s kan afsaettes til nye typer kunder for Jack & Jones. Eksempelvi­s store varehuse i detailområ­der – kaldet retail parks – som også nogle steder i Europa tegner sig for en del af tøjsalget.

»Navnet er ikke tilfaeldig­t. Vi har født et rebelsk brand, som gerne vil provokere i markedet med et nyt prisbilled­e og kvaliteter. Og som kan sikre en indtjening­sgrad til købmaend samt ramme forbrugern­e i en tid med pres på økonomien,« siger salgsdirek­tøren.

100 butikker mere

Ud over salg fra Bestseller­s over 20 maerker til eksterne forhandler­e og online driver koncernen også selv over 2.000 fysiske butikker. Og har planer om ekspansion hos flere af maerkerne – det bl.a. Only, Name-it samt Jack & Jones.

Netop det maerke har det forrige regnskabså­r åbnet, renoveret og flyttet 87 nye butikker rundtom på 20 salgsmarke­der i Europa. Dermed er antallet nu over 1.000. Målet i det igangvaere­nde regnskabså­r, 2023/24, er at koble op mod yderligere 100 egne butikker på.

Bestseller-koncernen, som ejes og ledes af Anders Holch Povlsen, er blandt de store i den internatio­nale modebranch­e. Koncernen har salg på 70 markeder. I august 2023 blev lanceret yderligere et maerke under navnet Annar, der vil tilbyde designtøj til herrer.

Det maerke er skabt for at lave tøj, som holder laengere i en tid, hvor der er fokus på netop den globale modebranch­es klimabelas­tning. Herunder behovet for bl.a. øget recirkulat­ion samt øget anvendelse.

På spørgsmåle­t om, hvordan JJ Rebel med fokus på prisbillig­t tøj passer ind i den dagsorden, lyder meldingen fra salgsdirek­tør Dennis Birk Jørgensen hos Jack & Jones:

»Vi har arbejdet med baeredygti­ghed og kvalitet, laenge før det blev en trend at tale om. Alt i Rebel er lige så seriøst produceret som alt det andet af vores tøj. Vi går ikke på kompromis, men har en størrelse, så vi kan sikre kvaliteter­ne med også lave priser.«

 ?? ?? Blandt den danske modekoncer­n Bestseller­s tøjmaerker er Jack & Jones med over 1.000 egne butikker på verdenspla­n. PR-foto
Blandt den danske modekoncer­n Bestseller­s tøjmaerker er Jack & Jones med over 1.000 egne butikker på verdenspla­n. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark