Jyllands-Posten

Rema 1000 saelger 64 danske ejendomme for et milliardbe­løb

Dagligvare­kaeden Rema 1000 i Danmark har netop indgået en milliardha­ndel om ejendomme med flere store norske spillere.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

1,8 mia. kr.

Så meget - og lidt til - er en ny salgsaftal­e, som Rema 1000 Danmark netop har indgået, vaerd.

Dagligvare­kaeden har solgt intet mindre end 64 butiksejen­domme i hele landet.

Det bekraefter Henrik Burkal,

adm. direktør

1000 Danmark.

»Det er sådan set business as usual. Aftalen er et udtryk for, at vi fokuserer rendyrket på vores forretning. Det er helt normalt for os, at vi går ind og udvikler ejendomme og derefter saelger dem med lejekontra­kt til os selv. Det er ikke tanken, at vi skal opbygge store ejendomsba­lancer,« forklarer han.

Køberen af de mange butiksejen­domme er DK Retail Invest – et faelleseje­t selskab, som de norske koncerner AKA A/S, Reitan Eiendom A/S og A/S Straen sammen står bag. i Rema

I aftalen indgår både ejendomme som Rema 1000 allerede havde i sin ejendomspo­rtefølje samt flere af de butikker, der fulgte med, da kaeden overtog det nu lukkede Aldis butiksnetv­aerk i Danmark.

Mulighed for nye koncepter

Det er imidlertid ikke alle de tidligere Aldi-butikker, som DK Retail Invest overtager. Rema 1000 kommer fortsat til at have butikker i de forskellig­e ejendomme, men fremadrett­et som lejer frem for ejer.

Ikke meget kommer altså til at aendre sig for den gaengse besøgende, men nye spaendende tiltag i butikkerne kan vaere på vej.

»I lejeaftale­rne med Rema 1000 Danmark ligger der i tillaeg til eksisteren­de lejeforhol­d også spaendende muligheder for at videreudvi­kle ejendommen­e. Det har vi løbende gjort i Norge med investerin­ger på over 1000 millioner norske kroner om året i løbet af de seneste år i samarbejde med vores lejere. Vi vil f.eks. sammen med Rema 1000 Danmark prøve at bidrage til udrulninge­n af lynladere fra Uno-X Mobility i tilknytnin­g til de butikker, hvor det giver mening,« forklarer Jane Gravbråten, adm direktør i AKA, i en pressemedd­elelse om aftalen.

Annoncerin­gen af den nye købsaftale kommer blot få dage efter, at Rema 1000 Danmark løftede sløret for, at man i løbet af de kommende 30 dage vil åbne nye butikker i 10 af de gamle Aldi-lokaler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark