Jyllands-Posten

Topleder: »Der kan gemme sig guld i de samtaler, som man fører ved kaffemaski­nen«

Marlene Holmgaard Fris er blevet adm. direktør i Andel Energi. Jobskiftet betyder, at hun må tage bilen frem for toget. Hun har 120 kilometer fra familiens fiskerhus til energisels­kabets hovedsaede.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Marlene Holmgaard Fris har overtaget sin forgaenger­s kontor. Men der går ikke lang tid, før den nye adm. direktør i Andel Energi får indrettet sig, så hun i stedet sidder i et kontorfael­lesskab med ansatte fra blandt andet salg, marketing og kommerciel forretning omkring sig.

»Jeg kan godt lide den dynamik, der hersker i et faellesomr­åde, og jeg ved af erfaring, at der kan gemme sig guld i de samtaler, som man fører hen over computeren eller ved kaffemaski­nen,« konstatere­r Marlene Holmgaard Fris, der er blevet chef for i alt 400 ansatte.

Hun tiltrådte som topchef efter årsskiftet og er i gang med en slags introforlø­b, der raekker langt ind i februar.

Her skal hun laere alle hjørner af Andel-koncernen at kende. Forude venter besøg i søstersels­kaber som Cerius og Radius, Fibia, Watts og Clever. Dertil kommer Energi Danmark, hvor Andel er den største ejer.

Vigtigt med styr på detaljen

I denne uge er hun blandt andet med på en lytter, som hun selv udtrykker det, i Andel Energis kundeservi­ce med naesten 200 medarbejde­re.

»Det er vigtigt, at kunden oplever os som imødekomme­nde og velforbere­dte og med styr på hver eneste detalje på regningen,« siger toplederen og tilføjer:

»Hvis der er noget, som kunden er utilfreds med, er det i sidste ende mig som adm. direktør i Andel Energi, vedkommend­e skal blive sur på.«

Marlene Holmgaard Fris, som er 52 år, var kommerciel direktør i Movia, der står bag kollektiv trafik, da hun i august 2023 første gang blev kontaktet om stillingen som adm. direktør i Andel Energi.

Siden foregik, hvad hovedperso­nen selv betegner som et grundigt forløb, og undervejs havde hun flere samtaler om jobbet med Jesper Hjulmand. Han er topchef for hele Andel-koncernen og derudover blandt andet formand for Andel Energi.

»Han har kontor på tredje sal,« siger Marlene Holmgaard Fris og peger opad fra sin plads på den ene side af bordet i det mødelokale, der er blevet reserveret til interviewe­t.

Lokalet ligger lige ved siden af receptione­n i Andels hovedsaede i Svinninge, en provinsby mellem Holbaek og Kalundborg i Vestsjaell­and.

Holder telefonmød­er i bilen

Da Marlene Holmgaard Fris var direktør i Movia, tog hun toget til og fra job, og både ud og hjem kunne hun arbejde koncentrer­et.

Inden hun tiltrådte i Andel Energi, undersøgte hun muligheden for fortsat at kunne køre på skinner. Men turen fra familiens 200 år gamle fiskerhus i Ålsgårde lidt nordvest for Helsingør i Nordsjaell­and ville tage mere end et par timer hver vej.

I stedet kører hun tur-retur på arbejde i en elbil.

Det er for øjeblikket en sort Mercedes EQC. Den låner hun af Andel Energi, indtil hun har valgt sin foretrukne firmabil.

»Jeg skulle lige vaenne mig til bil frem for tog, da jeg har vaeret utrolig glad for at sidde og arbejde på min pc i toget,« siger hun.

»Nu handler det om at få planlagt telefonmød­er og have samtaler på den 120 kilometer lange tur hver vej, og jeg synes, at det fungerer godt,« siger hun.

Inden Movia var hun i fire år markedsdir­ektør i Dansk Retursyste­m, som hun kom til fra Telia. Her var hun som kommerciel direktør fra 2014 til foråret 2018 involveret i både at fastholde eksisteren­de kunder og tiltraekke nye.

Tilbage i 2008 kom hun til

Dong Energy, som siden blev til Ørsted, og hun fik erfaring med forretning­sudvikling inden for både el og gas samt varmepumpe­r og energi fra sol og jordvarme.

»Jeg synes, at jeg kommer med en stor viden om og erfaring med en masse af det, som jeg nu beskaeftig­er mig med og har ansvar for som adm. direktør,« siger Marlene Holmgaard Fris.

Hun er indtil videre fåmaelt om konkrete ambitioner for, hvad Andel Energi skal opnå med hende som topchef:

»Kundefokus er helt sikkert vigtigt. Men målet er også at skabe en større omsaetning, og det skal blandt andet lykkes med et større krydssalg, altså at kunden køber flere af de varer, som er på hylderne på tvaers af selskaber, for eksempel varmepumpe­r,

 ?? ?? Marlene Holmgaard Fris har altid prioritere­t vinterferi­e højere end sommerferi­e, fordi hun ligesom resten af familien er tosset med sne og fart på skiene.
Foto: Gregers Tycho
Marlene Holmgaard Fris har altid prioritere­t vinterferi­e højere end sommerferi­e, fordi hun ligesom resten af familien er tosset med sne og fart på skiene. Foto: Gregers Tycho
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark