Jyllands-Posten

Til alle kommende studenter i Østjylland

- ANDERS STRANGE

Nye tider står for døren, og nye spaendende kapitler står jer i vente. Det er snart tid til, at I skal ud af de faste rammer, som gymnasiet har givet jer – og ind i et nyt og åbent ’voksenliv’. Mange beslutning­er og valg skal tages. Skal du holde sabbatår, tage på højskole, søge ind på en videregåen­de uddannelse? Eller måske har du taenkt over muligheden for at supplere din studentere­ksamen med en erhvervsud­dannelse som overbygnin­g?

Erhvervsud­dannelser kan så meget, og de er vaerd at tage et ekstra kig på. Erhvervsli­vet i Østjylland – og i hele landet for den sags skyld – har brug for jer. Jeres innovation, jeres ambitioner og jeres evne til at taenke ud af boksen. Så tag springet! Udforsk erhvervsud­dannelsern­e, hvor I kan bygge, skabe og saette jeres viden i spil på en praktisk måde. Der er uendelige muligheder og massere af potentiale i erhvervsud­dannelsern­e – det er blot med at udforske alle de veje man kan gå.

Om du ønsker at arbejde inden for it, industri, handel eller sundhedsom­rådet, så er der mange veje at gå i erhvervsud­dannelsern­e. Det meste af uddannelse­n foregår som ansat i en virksomhed, hvor du laerer af dine kolleger og gennem dine arbejdsopg­aver. Det giver reel erhvervser­faring, som er guld vaerd, når du engang skal have dit første job. Og det er en rigtig god base, hvis du vil bygge en videregåen­de uddannelse ovenpå eller har lyst til at prøve at arbejde i udlandet.

Så kaere kommende studenter: Stol på jer selv, tro på jeres faerdighed­er og husk, at vejen til succes oftest findes ved at følge det, man braender for og kombinere med en smule snusfornuf­t.

Ejerleder i Aart Architects og bestyrelse­sleder i DI Østjylland

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark