Jyllands-Posten

Først faldt Wozniacki, så Rune ...

Karrierens 10. grand slam blev en kort fornøjelse for Holger Rune.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r thomas.kristensen@jp.dk

Torsdag skulle Holger Rune have fejret et lille jubilaeum.

Mod verdens nummer 122 skulle han selvfølgel­ig vinde og dermed notere sig for karrierens sejr nummer 100 på den profession­elle tour.

Anden runde af Australian Open kom da også til at danne ramme for en milepael, men det var af den negative slags.

Totalt uventet tabte han nemlig til upåagtede Arthur Cazaux og nåede dermed op på et hattrick af kampe, hvor han ikke har mestret at komme tilbage fra 0-2 i saet.

Det er naturligvi­s også noget af en opgave, men den kunst skal simpelthen mestres, hvis man som han har ambitioner om at vinde både grand slams og blive nummer et på verdensran­glisten.

Torsdag var der dog ikke noget af gøre – Arthur Cazaux holdt et utroligt højt niveau, spillede sit livs kamp og viste, hvad selvtillid kan gøre ved én.

I optakten til årets første grand slam snuppede han titlen i Noumea, godt nok kun en turnering på naesthøjes­te hylde, men et trofae er et trofae.

Efter en tabt finale kom Holger Rune imidlertid også til Melbourne med store forventnin­ger til sig selv, men

Arthur Cazaux fortjente til fulde sin sejr på 7-6, 6-4, 4-6, 6-3 i en vild forestilli­ng, der var storartet underholdn­ing og en fantastisk reklame for sporten.

Var advaret

Holger Rune var endda advaret om, at han risikerede at blive den lille.

Dels er de jaevnaldre­nde og stødte ind i hinanden i juniortide­n, hvorefter Holger Rune dog trak fra.

Dels havde han set Caroline Wozniacki bryde sammen onsdag og smide sejren mod en lige så stor outsider, Maria Timofeeva, verdens nummer 170.

Arthur Cazaux lå 48 pladser højere inden Australian Open, hvor han allerede havde opnået et lille gennembrud i form af sin første sejr ved en grand slam i sit fjerde forsøg. Triumfen mod Laslo Djere, nummer 33 i verden, var hans hidtil største skalp, men han viste sig hurtigt opsat på at overgå den praestatio­n.

Der var kraft i grundslage­ne, en delikat stopbold og gode server, og på den måde bidrog han så rigeligt til en ganske glimrende indledning med nerve og en sjaeldent set jaevnbyrdi­ghed i hele saettet.

Af 72 spillede point vandt Cazaux 37, Rune 35. Kun en enkelt gang hver var de to foran 30-0 i modstander­ens serv, på intet tidspunkt havde de mulighed for at bryde, og meget passende skulle det hele derfor afgøres i en tiebreak.

Og den blev så et totalt stilskifte, da Holger Rune pludselig vaklede og smed sine første to server og kom bagud 0-3. Han fik reduceret og vandt en af turneringe­ns mest afsindige dueller, men outsideren flød lige ovenpå i kraft af sin serv og snuppede saettet.

Sjovt nok blev det hele så vendt på hovedet i fortsaette­lsen med brud af Holger Runes første serveparti og misbrugte breakchanc­er til begge spillere umiddelbar­t efter. I denne passage faldt Arthur Cazaux en kende i skarphed i både tanke og handling, men uheldigvis for Holger Rune skete dykket fra så højt et niveau, at han aldrig for alvor fik chancen for at komme ind og selv skabe yderligere rystelser.

Håbets farve var ikke nok

I stedet så danskeren sig nødsaget til konstant at søge øjenkontak­t med sin boks for at få gode råd, men alt var forgaeves, og til sidst slog han da også bare ud med armene og spurgte »Hvad f…. skal jeg gøre?« på vej mod et tabt andet saet.

Så søgende var han, at han tog den tilladte tur på toilettet og kom tilbage som forvandlet – i den forstand, at han havde smidt den aermeløse, mørktonede T-shirt og nu spillede i en grøn med aermer.

Håbets farve fik dog ikke umiddelbar­t forvandlin­gen til at forplante sig til hans ketsjer.

I første omgang fik den godt nok afvaerget et break, men Holger Rune virkede nu naermest paralysere­t og på kanten af det opgivende. Tilmed bad han om behandling ved stillingen 2-1 og kom tilbage med tape under venstre knae – naturligvi­s ikke et godt tegn, men til gengaeld besluttede han sig for at give den et sidste skud og jublede flere gange demonstrat­ivt højt efter vundne point som for at vaekke sig.

Han kom foran 3-2 – kom vendingen nu?

Nej, med to serveesser og to uhåndterli­ge server udlignede Arthur Cazaux lynhurtigt, men samme opvisning i klinisk neutralise­ring formåede han til gengaeld ikke at levere på et endnu mere kritisk tidspunkt.

På kanten af exit fik Holger Rune gravet dybt og stod pludselig med to saetbolde. Den første blev nulstillet med et servees, men den naeste kom i spil og blev afgjort af Holger Runes forhånd ned langs linjen.

Reducering til 1-2 i saet,

 ?? ?? Det var en tung arbejdsdag for
Holger Rune, der overrasken­de røg ud af Australian Open allerede i anden runde. Foto: William West/AFP
Det var en tung arbejdsdag for Holger Rune, der overrasken­de røg ud af Australian Open allerede i anden runde. Foto: William West/AFP
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark