Jyllands-Posten

Rebecca Brüel er død

Rebecca Brüel er gået bort i en alder af 71 år.

-

Rebecca Brüel har for sidste gang underholdt danskerne med sit sammensuri­um af sang, komik og politik.

Onsdag eftermidda­g er hun gået bort i en alder af 71 år. Det skriver hendes mand, Troels Trier, i et opslag på Facebook, hvor han tilføjer, at bisaettels­en vil finde sted med deltagelse af den naermeste familie.

»Hendes aske vil blive spredt ud over Kerteminde Fjord,« skriver han.

Rebecca Brüel var ung under ungdomsopr­øret. I 1960'erne udfordrede hun graenserne og prøvede sig blandt andet af inden for gogo-dans. Men det er for sangen og komikken, danskerne kender Rebecca Brüel bedst. I starten af 1970'erne dannede hun Jomfru Ane Band med søsteren Sanne Brüel, som ikke var uden politiske undertoner fra de røde miljøer i de revolution­aere 1970'ere.

Samfundskr­itik og protester gled sammen med komik og sang. Rebecca Brüel var i disse år også med i flere teateropsa­etninger, bl.a. en dansk og svensk opsaetning af "Jesus Christ Superstar".

Hun fandt sammen med multikunst­neren Troels Trier,

der gjorde sig lidt i det samme som Brüel: komik, sang og satire, gerne kombineret med politiske budskaber.

Det skulle vise sig at blive et givtigt samarbejde på flere fronter. Det var nemlig ikke blot profession­elt, de to fandt tonen, det gjorde de også privat. De blev gift i 1986 og har siden i det musikalske og komiske virke lavet mange revyer og hits med de humoristis­ke tekster og sketches i fokus.

Den første LP, de udgav sammen, hed "Stardust Bodega". Dernaest fortsatte de med "Bøf med løg", som mange danskere nok vil huske.

Brüel trak sig fra den danske scene i 2009 som konsekvens af rygproblem­er. Hun har dog stået ved sin mands side, når han eksempelvi­s har foldet sig ud som maler.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark