Jyllands-Posten

Danskers bilfirma undersøges af amerikansk­e myndighede­r

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Problemern­e tårner sig op for bilfirmaet Fisker Inc., der har danske Henrik Fisker i spidsen. 2023 bød på ganske mange nedture, som sendte aktiekurse­n i gulvet.

Nu har medier som TechCrunch og Automotive News kunnet fortaelle, at den amerikansk­e myndighed for trafiksikk­erhed, NHTSA, har indledt en undersøgel­se af bilmodelle­n Fisker Ocean.

Det sker på baggrund af en raekke klager fra forbrugere om alvorlige bremseprob­lemer i Fisker-bilmodelle­n, som ramte gaderne i 2023.

Nyheden har sendt den kriseramte Fisker-aktiekurs ned under 1 dollars. For de foreløbigt få dage af året er Fiskerakti­en allerede faldet med 49 pct.

Det kommer efter et aktiefald på knap 80 pct. i fjor.

Jan Lang, markedsana­lytiker hos Bilbasen, kalder det ikke usaedvanli­gt, at amerikansk­e myndighede­r indleder undersøgel­ser mod bilproduce­nter på den måde, som Fisker lige nu oplever.

»Men det puster til den efterhånde­n yderst negative narrativ om Fisker,« skriver han.

Hvordan fornemmer du, at opfattelse­n er af Fisker blandt bilkøberne?

»Altså, nu følger jeg en raekke fora for bilmaerker på sociale medier, og jeg må sige, at stemningen rundt omkring Fisker er meget kritisk. Det gaelder stort set alle tiltag,« skriver Jan Lang.

Han henviser til den forretning­smodel, som Fisker først gik i luften med. Et direkte salg til forbrugern­e uden om forhandler­e.

For nylig vendte Fisker så rundt efter et sløvt salg af dets biler og satsede på forhandler­e i Europa og Nordamerik­a.

Dertil kommer ifølge Jan Lang alle forsinkels­erne, de tekniske udfordring­er og den manglende kommunikat­ion – isaer når der er problemer.

»Det er, som om tilliden til

Fisker er vaek – og man kan vel konstatere, at udviklinge­n i aktiekurse­n er udtryk for det samme,« skriver han.

Fisker har over for Finans afvist at kommentere sagen om mulige bremseprob­lemer.

Fisker-aktien har endnu til gode at prøve en dag med aktiestign­ing i 2024. Til sammenlign­ing har det ledende amerikansk­e aktieindek­s S&P 500 oplevet fire aktiedage med kurshop hidtil i år.

For tre år siden toppede Fisker-aktien i kurs 32. Nu er den under kurs 1.

Langt inde i 2023 var forventnin­gen, at Fisker Inc. ville producere op mod 36.000 biler for året. Slutfacit blev 10.142 producered­e biler.

Det var dog ikke den eneste nedtur, som Fisker stødte på i løbet af året.

AEndringer i ledelsen, et generelt sløvere salg af elbiler globalt og udfordring­er med kontantbeh­oldningen var blot noget af det, som Fisker gik igennem.

 ?? ?? Henrik Fisker står bag Fisker Inc., der har vaeltet sig i nedture, udfordring­er og en styrtdykke­t aktiekurs. Foto: PR
Henrik Fisker står bag Fisker Inc., der har vaeltet sig i nedture, udfordring­er og en styrtdykke­t aktiekurs. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark