Jyllands-Posten

Tech-virksomhed­en Ooono investerer yderligere i succesfuld­e Sirène

Overfaldsa­larmen Sirène har kun vaeret på markedet i få måneder, men saelger allerede i tusindvis.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Frygten for at blive overfaldet eller antastet i de sene nattetimer er for mange danskere ikke en fremmed følelse.

Men alle har ret til at komme sikkert hjem.

Det er grundtanke­n bag overfaldsa­larmen Sirène, som allerede har vundet stort indpas trods sin korte tid på markedet.

Og det er ikke kun grundlaegg­erne af alarmen – en gruppe studieveni­nder fra Aarhus – der tror på potentiale­t. Det succesfuld­e selskab Ooono, der bl.a. har serieinves­tor Jesper Buch i ejerkredse­n, har netop opkøbt en større andel af Sirène.

Ooono har vaeret en del af Sirène siden 2021, men har nu overtaget ejerandele­ne efter to af stifterne, Camilla Højbjerg og Camilla Dalsgaard Sonne.

Det betyder, at Ooono fremadrett­et ejer hovedparte­n af selskabet, mens de to tilbagevae­rende grundlaegg­ere, Caroline Louise Lilleør og

Kristine Skovgaard, fortsat ejer mellem 10 og 15 pct. af Sirène hver.

Kristine Skovgaard, der er adm. direktør i Sirène, fortaeller, at de to medstifter­es afgang var en naturlig del af selskabets udvikling.

»Vi har brugt tid og energi på at gøre vores produkt perfekt. I slutningen af oktober gik vi så officielt på markedet, og der blev vi simpelthen enige om, at vores veje skulle skilles. Heldigvis stadig som rigtig gode veninder. Men med forskellig­e mål og ambitioner for virksomhed­en,« siger hun.

5.000 vil løbe

Alarmen fungerer i grove traek ligesom den velkendte hjerteløbe­r-app. Folk kan downloade appen Sirène og melde sig til som ”runners”, der reagerer, hvis alarmen bliver udløst i naerheden.

Selve overfaldsa­larmen er en lille knap, man kan have i hånden og trykke på, hvis man kommer i problemer.

Og der har øjensynlig­t allerede vaeret stor interesse for både at købe den lille knap og også for at melde sig til som god samaritane­r.

Siden oktober er der blevet solgt ca. 3.000 Sirène-alarmer, ligesom der er kommet knap 5.000 runners til.

»Det er virkelig fedt at maerke en opbakning. Og nu har vi taenkt os, at det skal vokse endnu mere og blive endnu større, og har mange spaendende planer for, hvordan vi vil gøre det,« understreg­er Kristine Skovgaard.

Hvis man spørger Kristine Skovgaard, er det vigtigste, når man kigger på virksomhed­ens naermeste fremtid, at få udbredt kendskabet til Sirène.

»Det er jo sådan et produkt, hvor jo flere brugere, der er inde i appen, desto bedre virker konceptet. Så det er isaer også mange af de frivillige, vi skal have koblet på. Og det gør vi bl.a. ved at opsaette flere samarbejde­r. Vi har allerede et vagtselska­b koblet på med alle dets ansatte rundtom i Danmark,« siger hun.

Hun forklarer afslutning­svis, at interessen for overfaldsa­larmen saerligt stiger, når historier om folk, der bliver overfaldet, rammer befolkning­en.

Bl.a. var der i slutningen af 2023 en raekke kidnapning­sforsøg i Herning, hvilket fik efterspørg­slen til at stige markant i områderne omkring byen.

 ?? ?? Caroline Louise Lilleør er medstifter af Sirène. Foto: PR
Caroline Louise Lilleør er medstifter af Sirène. Foto: PR
 ?? ?? Kristine Skovgaard er medstifter og adm. direktør i Sirène.
Foto: PR
Kristine Skovgaard er medstifter og adm. direktør i Sirène. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark