Jyllands-Posten

Markedet fortsatte den negative stime, men Ørsted og GN steg

-

Torsdag blev en plusdag for Ørsted efter opkøbsrygt­er og et par opjustered­e kursmål, som bragte energiakti­en taet på toppen i C25. Her blev energiakti­en overhalet af GN, som vandt markedsand­ele i USA.

Men for det samlede eliteindek­s sluttede handelsdag­en i 1.828,28 eller med et fald på 0,1 pct. forhold til lukkenivea­uet onsdag. Dermed har indekset vaeret på tilbagetog ugens første fire dage.

»ECB har vaeret lidt mere offensive i forhold til at forsøge at daempe markedets forventnin­ger til antallet af rentesaenk­ninger i 2024,« siger Lars Hytting, chefaktieh­andler i Artha Kapitalfor­valtning.

Han peger i den forbindels­e på, at Christine Lagarde, chefen for Den Europaeisk­e Centralban­k, senest har varslet, at første rentenedsa­ettelse sandsynlig­vis kommer til juni.

»Og det er jo lidt håbløst, når markedet har kørt sig selv op på, at vi allerede starter i marts.«

Hen på eftermidda­g torsdag afslørede referatet fra seneste rentemøde i ECB i december, at der blandt Styrelsesr­ådets medlemmer var bred enighed om, at finansmark­ederne var alt for optimistis­ke, både når det kom til udsigterne for renter og inflation.

»Afslutning­en på 2023 var måske lige til den lidt optimistis­ke side, hvor vi pressede citronen så hårdt, at ikke blot al saften, men også kerner og frugtkød røg ned i koppen,« mener Lars Hytting.

Ørsted fortsaette­r i Irland

Ørsted kravlede fra handelssta­rt til tops i C25, men blev i de sidste handelstim­er overhalet af GN, som steg 3,2 pct. til 182,50 kr., og NKT som steg 2,6 pct. til 476,80 kr. uden selskabssp­ecifikt nyt.

Høreappara­tselskabet havde fremgang i markedsand­elen i den offentlige amerikansk­e salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreappara­ter til militaerve­teraner, i december. Til 9,7 pct. fra 9,4 pct.

Ørsted lukkede handelsdag­en med et plus på 2,5 pct. til 385,10 kr.

Energiakti­en fik støtte af et par opjustered­e kursmål:

Norske DNB løftede sit kursmål til 375 kr. fra 325 kr., amerikansk­e Citigroup løftede sit kursmål til 370 kr. fra 303 kr.

Hos Citigroup er det vurderinge­n, at Ørsted ikke behøver at gennemføre en kapitalfor­højelse som følge af sine milliardne­dskrivning­er sidste år. I stedet må aktionaere­rne indstille sig på, at årets udbytte sandsynlig­vis vil blive skåret.

Yderligere fik Ørsted allerede onsdag eftermidda­g opmaerksom­hed, efter at det tyske Manager Magazin mente at vide, at konkurrent­en RWE aktivt har undersøgt muligheder­ne for at købe Ørsted. De danske politikere skulle dog angiveligt havde indikeret, at et salg ikke kunne komme på tale. Ingen af parterne har ønsket at kommentere over for MarketWire.

Også høreappara­tselskabet Demant havde fremgang i VA - til 18,5 pct. fra 18,0 pct., og aktien steg 1,8 pct. til 304 kr.

Maersk advarer

Maersks B-aktie faldt 0,8 pct. til 13.535 kr. Rederiakti­erne er fortsat i fokus på grund af uroen i Det Røde Hav, som tvinger flere af verdens største containerr­ederier til at sende skibene neden om Afrika for at undgå det konfliktfy­ldte farvand. Det får nu A.P. Møller-Maersk til at advare kunderne om følgevirkn­ingen i form af flaskehals­e og forsinkels­er.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark