Jyllands-Posten

Aarhus Kommune giver tre dage til at fjerne sin cykel op til kongeligt besøg

Aarhus Kommune har givet cyklister tre dage til at fjerne deres cykler fra strøget. Ellers ender de på Aarhus Ø.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Er din cykel parkeret på strøget i Aarhus skal du få den fjernet inden søndag.

Når kongeparre­t på søndag besøger byen, vil turen gå via gågaden, og Østjylland­s Politi har bedt kommunen om at få alle cykler vaek. Uafhentede cykler vil søndag morgen fra kl. 6 blive transporte­ret til en plads på Aarhus Ø.

»Det er et ønske fra dem, der taenker på sikkerhede­n, at få cyklerne fjernet. Vi forventer mange mennesker, og cykler er ikke en god cocktail med mange mennesker, som måske skubber lidt til hinanden,« siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Byliv og medborgers­kab i Aarhus Kommune.

Torsdag formiddag blev der sat skilte op langs strøget med en opfordring til aarhusiane­rne om at fjerne deres cykler. På skiltet findes også et telefonnum­mer, der kan bruges, hvis nogle dukker op for at hente deres cykler efter kongeparre­ts besøg.

Strøget er den faelles betegnelse for gågaderne Ryesgade, Søndergade og Skt. Clemens Torv i Aarhus. Ifølge Kim Gulvad Svendsen er cyklerne primaert placeret på Ryesgade-delen, da der her er integrered­e cykelstati­ver i bl.a. plantekass­er og baenke.

I giver folk tre dage. Skulle I ikke have vaeret tidligere ude?

»Vi kunne ikke vaere hurtigere ude. Vi skulle have ruten konfirmere­t og produceret skilte,« siger Kim Gulvad Svendsen:

»Jeg tror også, at cyklerne på Ryesgade mest af alt tilhører handlende. Det er ikke et sted, man lader sin cykel stå laenge.«

Ud over kongeparre­t deltager også dronning Margrethe og den øvrige kongelige familie i gudstjenes­ten i domkirken.

Lukket for trafik

Den kongelige kortege kører fra Marselisbo­rg Slot søndag kl. 13.30 via Kongevejen og Dalgas Avenue til Hans Broges Gade og videre ad M.P Bruuns Gade. Sidste del af køreturen fra Banegårdsp­ladsen

sker via strøget og ned til Aarhus Domkirke, hvor der vil vaere festgudstj­eneste kl. 14.

Aarhus Kommune har tidligere oplyst, at flere veje i det centrale Aarhus vil vaere lukket for biltrafik, ligesom en raekke busruter vil vaere lagt om. Til gengaeld vil der vaere flere busser og letbanetog end på en almindelig søndag.

Østjylland­s Politi har også sendt en pressemedd­elelse ud om, at man »har en klar forventnin­g om, at der vil komme rigtigt mange mennesker til Aarhus for at få et glimt af kongefamil­ien – herunder saerligt den nye konge«:

»Derfor vil politiet naturligvi­s også vaere talstaerkt til stede, så alle andre kan koncentrer­e sig om at nyde begivenhed­en, som vi glaeder os til at vaere en del af i det østjyske,« har fungerende politiinsp­ektør hos Østjylland­s Politi Anders Uhrskov udtalt.

 ?? ??
 ?? ?? Cykler er ikke velkomne på strøget i Aarhus søndag. Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Cykler er ikke velkomne på strøget i Aarhus søndag. Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark