Jyllands-Posten

Dayyani med et vildt hold på nyt album

Den aarhusians­ke alt-mulig-musiker samler persiske, klassiske og jazzmusike­re på ”Mine Miniaturer” og giver koncert på Turkis.

- BENTE TAHMASBI HANSEN Din Avis Aarhus bente.t.hansen@lokalavise­n.dk

Vinderen af Danish Music Awards Jazz, Camilla Dayyani, har udgivet et nyt og tvaerkultu­relt album, ”Mine Miniaturer”, som man kan opleve på Turkis.

Med sin dansk-iranske baggrund, sin kaerlighed til skandinavi­sk jazz og klassisk kammermusi­k er det musikalske udtryk en fornem sammensmel­tning af de kulturer og vigtig fortaellin­g.

Selve indspilnin­gen af albummet blev også et kulturmøde, fordi Camilla har arrangeret sine sange med både persiske musikere med deres saerlige musikalske baggrund, jazzmusike­re og den klassiske strygekvar­tet Artos Kvartetten.

»Som niårig boede jeg et år i Iran med min familie. En beslutning mine foraeldre tog, fordi de gerne ville give os et forhold til vores andet hjemland. Det var en kaempe gave,« siger hun, der er aarhusiane­r.

Mange år senere i forbindels­e med sit arbejde på Det jyske Musikkonse­rvatorium og et par udveksling­sstuderend­es ankomst, fik musikeren for første gang anledning til at bruge det persiske sprog til andet end at tale med sin familie i Iran. Hun fortaeller også at den persiske musik via hendes taeppehand­ler-far altid har vaeret i hendes hjem, mens hun selv sang i skolekor og spillede violin. I det perspektiv har netop dette album vaeret mange år under vejs.

Camilla Dayyani har på sine fire første album arbejdet sammen med anerkendte musikere somJørgen Emborg og Emil Hess og har arbejdet med kendte digtere som Pia Tafdrup, Dan Turéll, Johannes Jensen og Piet Hein.

Hun spaender vidt og har opført klassiske vaerker af Morten Olsen med Athelas Ensemblet, indspillet moderne jazz med sine egne kvartetter, sunget børnemusik på YouTube succesen ”Sangskamek­isten” og sunget iransk popmusik fra 1970’erne.

Man kan opleve ”Mine Miniaturer” på spillested­et Turkis i Aarhus 3. februar.

 ?? ?? Camilla Dayyani har samlet hele holdet bag Mine Miniaturer til en koncert på Turkis 3. februar. Foto: Asbjørn Kragh
Camilla Dayyani har samlet hele holdet bag Mine Miniaturer til en koncert på Turkis 3. februar. Foto: Asbjørn Kragh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark