Jyllands-Posten

EU vil sanktioner­e seks personer for Hamas-finansieri­ng

-

EU-landene er blevet enige om at indføre sanktioner mod den militante Hamas-bevaegelse.

Det skriver Rådet, der repraesent­erer landene, i en pressemedd­elelse fredag. Samtidig vil der vaere sanktioner mod gruppen Islamisk Jihad.

De nye sanktioner kommer oveni de restriktio­ner, der allerede gaelder de to palaestine­nsiske organisati­oner, fordi de er på EU's terrorlist­e.

Konkret betyder det nye sanktionsr­egime, at EU kan indføre sanktioner mod individer, der finansiere­r eller sender våben og andet til de to grupper.

Sanktioner vil også kunne rettes mod personer og grupper, der deltager i planlaegni­ng og forberedel­se af "voldelige handlinger" fra Hamas eller Islamisk Jihad.

Fredag er seks individer blevet sat på en sanktionsl­iste. Blandt dem er finansmaen­dene Abdelbasit Hamza Elhassan Mohamed Khair og Aiman Ahmad Al Duwaik.

De kommer henholdsvi­s fra Sudan og Algeriet.Også Hamas-medlemmet Musa Dudin vil blive sanktioner­et.

De seks personer vil få indefrosse­t penge, og de vil samtidig blive naegtet indrejse i EU.

Sanktioner­ne vil som udgangspun­kt gaelde indtil den 19. januar 2025. De kan dog løbende blive udvidet eller aendret.

EU's udenrigsch­ef, Josep Borrell, kalder de nye sanktioner for et »afgørende skridt«.

»Med dagens beslutning om en dedikeret ramme for restriktiv­e foranstalt­ninger mod tilhaenger­e af voldelige handlinger fra Hamas og Palaestine­nsisk Islamisk Jihad viser EU, at vi er klar til at tage afgørende skridt for at reagere på den brutalitet, som terroriste­r viste den 7. oktober.«

»Israelere og palaestine­nsere fortjener at leve i en retfaerdig, varig og sikker fred,« siger Borrell i pressemedd­elelsen.

Mandag møde EU’s udenrigsmi­nistre i Bruxelles.

/ritzau/

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark