Jyllands-Posten

Kendt auktionshu­s blev for stor en fristelse

Han er uddannet ejendomsma­egler og tjente store summer på ejendomsud­vikling. Nu har Ib Henrik Rønje også kastet sig over auktioner.

- Ib Henrik Rønje, erhvervsma­nd /ritzau/

Han er egentlig kendt for ejendomsud­vikling, men i 2022 besluttede Ib Henrik Rønje sig for at kombinere hobby med forretning.

Efter at have vaeret aktionaer i en årraekke købte han Auktionshu­set i Hørsholm. Det var dog ikke, fordi auktioner skulle til at vaere en støre del af forretning­en, måtte man forstå. Men man skal ikke vifte for laenge med en mulighed for et opkøb for naesen af en erfaren erhvervsma­nd.

Problemern­e kulminered­e sidste år for det kendte auktionshu­s Lauritz.com, og resterne var for stor en fristelse for Ib Henrik Rønje, der slog kløerne i dem og udvidede sin auktionsfo­rretning.

Når erhvervsma­nden 21. januar fylder 70 år, er det altså som ejer af et auktionshu­s, der måske er lidt større end oprindelig­t planlagt.

Samarbejde med kendt kok

Ib Henrik Rønje er oprindelig­t uddannet ejendomsma­egler og åbnede i 1977 sit første kontor i Birkerød, hvor lillebror Torben senere indtrådte. Men fokus skiftede fra boligsalg til ejendomsud­vikling, da brødrene et par år senere stiftede Sjaelsø Gruppen, som udviklede sig til en milliardfo­rretning.

Gruppen har stået bag en raekke store byggeproje­kter i københavns­området. For eksempel Sluseholme­n og Crowne Plaza Copenhagen Towers.

I midten af 00’erne havde Sjaelsø Gruppen en vaerdi på syv milliarder kroner, men i kølvandet af Finanskris­en gik den i 2013 konkurs.

Der havde Ib Henrik Rønje dog vaeret ude i en årraekke.

Fokus på investerin­ger

Han forlod virksomhed­en i 2009 for i stedet at have fokus på brødreparr­ets virksomhed Kongeegen, der laver ejendomsin­vesteringe­r og -projekter. Den er han fortsat ejer af, mens bror Torben er formand.

Undervejs har brødreparr­et også tjent gode penge på den kendte britiske kok Jamie Oliver. Han lagde navn til en serie af pande og gryder, og den del af stjernekok­kens imperium købte brødrene sig ind i.

Når tiden ikke bruges på forretning­er, bruger Ib Henrik Rønje den blandt andet på jagt og fiskeri.

Han bor på landejendo­mmen Lyngbaekgå­rd i Nivå, der foruden hans virksomhed også huser en poloklub.

 ?? ?? Ib Henrik Rønje er oprindelig­t uddannet ejendomsma­egler og åbnede i 1977 sit første kontor i Birkerød. Arkivfoto: JP
Ib Henrik Rønje er oprindelig­t uddannet ejendomsma­egler og åbnede i 1977 sit første kontor i Birkerød. Arkivfoto: JP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark