Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

- MORTEN BUNDGAARD Erhvervsre­daktør morten.bundgaard@finans.dk

G

Det er på alle måder et umage par, der i denne uge offentligg­jorde, at de er blevet forlovet. Carlsberg har således købt 20 pct. af den verdensken­dte bier-rebel Mikkeller – mikrobrygg­eriet, der i de seneste år har vaeret igennem en livstruend­e krise og et samlet tab på 262 mio. kr. Men Mikkeller-topchef Mikkel Bjergsø garanterer, at der er lutter fornuft bag beslutning­en, der skal sikre stabilitet og nye vaekstmuli­gheder.

G

Der var godt nyt til landets aktiehandl­ere og privatinve­storer i denne uge, da Saxo Banks topchef, Kim Fournais, ud af det blå lavede en Elon Musk og saenkede finanshuse­ts priser på aktiehande­l markant. Kim Fournais er »toptaendt på at konkurrere«, lød det, og det er jo sød musik i ørerne på alle prisbevids­te, afkasthung­rende investorer. Mon ikke Saxo Bank også har givet rivalerne noget at taenke over?

H

Udgifterne til at bekaempe stress er eksplodere­t hos forsikring­sog pensionska­sserne. Derfor er der lavet alverdens tiltag for at daemme op for udviklinge­n ude hos kunderne. Men noget tyder på, at branchen, der tegnes af F&Pformand Ole Krogh Petersen, har glemt at tage vare på sine egne ansatte undervejs. Således viste en ny måling torsdag, at hver fjerde ansat i branchen føler sig stresset – en stigning fra hver femte sidste år.

H

Godt nok har han som en af landets rigeste råd til at smide millioner efter god vin, men godt købmandska­b har der endnu ikke vaeret meget af i vinforretn­ingen Winefamly, som Bestseller­ejer Anders Holch Povlsen er medejer af. Selskabet er martret af millionund­erskud, foreløbig er der braendt over 58 mio. kr. af på projektet, egenkapita­len er negativ, og ifølge seneste regnskab er der vaesentlig usikkerhed om den videre drift.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark