Jyllands-Posten

Rekordanta­l danskere på skiferie i Sverige og Norge

Skistar, der kalder sig Skandinavi­ens førende skiferievi­rksomhed, har udlejet boliger til danskere i over 107.000 naetter – tallet har aldrig vaeret højere.

- HENRIK BAUMGARTEN Artiklen er bragt i samarbejde med standby.dk.

Skistar, der kalder sig Skandinavi­ens førende skiferievi­rksomhed, har foreløbig denne vinter udlejet boliger til danskere i over 107.000 naetter – tallet har aldrig før vaeret over 100.000 naetter. SkiStar, der ejer og driver fem svenske og norske skisportss­teder, har op til 81 procent flere danske bookinger – i Vemdalen – sammenlign­et med sidste år.

Danskerne har aldrig tidligere booket så mange overnatnin­ger på SkiStars destinatio­ner som denne vinter, hedder det i en pressemedd­elelse fra bureauet..

Foreløbig har Skistar udlejet boliger til danskere i over 107.000 naetter denne vinter.

Bookingern­e bliver målt i antal udlejede naetter – det vil sige en nat i en lejlighed eller hytte, uanset om boligen er udlejet til én eller for eksempel 10 personer.

Stigninger­ne ligger på rekordhøje 81 procent for Vemdalen, 54 procent for Åre og 34 procent for Sälen i Sverige.

I norske Trysil er stigningen i antallet af bookinger 28 procent og i Hemsedal 11 procent, sammenlign­et med sidste år, oplyses det.

Sønderjyde­r og københavne­re booker mest

I pressemedd­elelsen siger Stefan Sjöstrand, administre­rende direktør for SkiStar: »Vi ligger på all time high for gaester fra Danmark. Vi ser 50 procents stigning i antallet af bookinger i marts inklusive påsken. Og vi har lige nu masser af sne, mellem 60 cm og 1 meter dyb sne på vores destinatio­ner.«

Sønderjyll­and er den region i Danmark med største stigning i antal bookinger, 44 procent i stigning sammenlign­et med sidste saeson. Dernaest kommer områderne København, Nordsjaell­and og Vestsjaell­and, hvor bookingern­e sammenlagt er steget med 32 procent sammenhold­t med sidste års skisaeson, lyder meldingen.

SkiStar er en svensk virksomhed med aktivitete­r inden for fjeldturis­me. Koncernen ejer og driver bjerganlae­g i Hemsedal og Trysil i Norge, Sälen, Vemdalen, Åre og Hammarbyba­cken (Stockholm) i Sverige.

Forretning­en er opdelt i tre segmenter: Drift af skisportss­teder, ejendomsud­vikling og -forvaltnin­g samt hoteldrift.

 ?? ?? Kombinatio­nen af flot vintervejr og gunstig kornekurs får danskere til at flokkes til Sverige og Norge denne vinter. Foto: Skistar
Kombinatio­nen af flot vintervejr og gunstig kornekurs får danskere til at flokkes til Sverige og Norge denne vinter. Foto: Skistar

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark