Jyllands-Posten

Nyhedsquiz­zen

- A. Danmarksde­mokraterne B. Moderatern­e C. Liberal Alliance

Pernille Vermund har vinket farvel til Nye Borgerlige og indstillet partiet til lukning. Forleden fortalte Vermund, at hun i stedet har meldt sig ind i et andet parti. Hvilket?

1.

Det danske kongehus var i

2.

forvejen populaert på sociale medier, men weekendens tronskifte har givet kongefamil­iens Instagramk­onto et voldsomt boost. Hvor mange følgere rundede kontoen forleden?

A. 500.000 B. 1.000.000 C. 2.000.000

Forskere fra CBS har undersøgt 3.

forskelle blandt sønner og døtre af ejerledere, og forskninge­n viser, at sønner i højere grad bliver involveret i driften af familiens virksomhed end deres søstre. I 1995 var 10 pct. af ejerledern­e kvinder. Hvor stor en andel gaelder det i dag?

A. 17 pct. B. 27 pct. C. 37 pct.

Emma Stone er enestående i 4.

Yorgos Lanthimos’ mestervaer­k “Poor Things”, hvor hun spiller det menneskeli­ge eksperimen­t Bella Baxter. Hvem spiller hendes skaber, den vaeldig eksperimen­terende videnskabs­mand dr. Godwin Baxter?

A. Billy Bob Thornton B. Willem Dafoe C. Nicolas Cage

Nu kan borgere i Region Sjaelland 5.

få behandlet et politisk forslag i Regionsråd­et, idet regionen – som den hidtil eneste region – har indført borgerfors­lag. Hvor mange underskrif­ter skal der til, før regionen behandler forslaget?

A. 5.000 B. 10.000 C. 25.000

Nordkorea vil angiveligt for første 6.

turister ind i landet. Besøget vil straekke

en rejseplan skal besøge hovedstade­n Pyongyang og et skisportss­ted. Hvor kommer turisterne fra?

A. Saudi-Arabien B. Rusland C. Sydkorea

”Det stinker, og det er skuffende”, 7. var meldingen fra denne atlet efter et højst overrasken­de nederlag. Hvem stod bag udtalelsen i den forløbne uge?

A. Caroline Wozniacki B. Holger Rune C. Niklas Landin

Det danske marked for musikfesti­valer 8. kan umiddelbar­t virke maettet, men fra 2025 skal en ny festival i Viborg tiltraekke 75.000 mennesker. Hvad er festivalen­s navn?

A. Format B. Forever C. Formidabel

Det blev langt nemmere at oplade sin elbil i Danmark sidste år, hvor det samlede antal af de såkaldte ladepunkte­r nåede op på 17.368 stk. Hvad var stigningen sammenlign­et med 2022?

9.

A. 49 pct. B. 69 pct. C. 89 pct.

To danske virksomhed­er kan 10. bryste sig af at vaere blandt de 500 brands i verden, der anses for at vaere mest vaerdifuld­e. Hvilke brands?

A. Ørsted og Arla Foods

B. A.P. Møller - Maersk og Carlsberg C. Novo Nordisk og Lego

Af Bibliotek og Research i JP/Politikens Hus

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark