Jyllands-Posten

McIlroy kravlede frem og vandt golfturner­ing i Dubai

Rory McIlroy genvandt Dubai Desert Classic, da han overhalede Cameron Young på de sidste 18 huller.

-

Golfspille­ren Rory McIlroy gentog søndag sidste års sejr i den store turnering Dubai Desert Classic.

På sidstedage­n overtog den 34-årige nordirer førsteplad­sen fra den førende, amerikaner­en Cameron Young, der endte på tredjeplad­sen. Polakken Adrian Meronk klemte sig ind på andenplads­en.

Samlet sluttede McIlroy med en score på 14 slag under par. Meronk brugte et slag mere, mens Young var to slag efter den nordirske vinder.

Ingen af de danske spillere blandede sig for alvor i kampen om sejren på de sidste 18 huller.

Rasmus Højgaard havde på forhånd de bedste muligheder, da han indledte søndagen på en fjerdeplad­s. En runde i 73 slag – et over banens par – sendte ham ned på en 11.-plads.

Det betød, at han på sidstedage­n blev overhalet af sin tvillingeb­ror, Nicolai Højgaard, der med en runde i 69 slag spillede sig tre placeringe­r frem til en delt syvendepla­ds.

Inspiratio­n fra fodbold

Søndagens vinder i Dubai har tidligere på ugen vaeret ude med et forslag om, at golfsporte­n henter inspiratio­n fra fodboldens Champions League og skaber et samlingspu­nkt for de bedste spillere på de forskellig­e tours.

»Flere forskellig­e tours genererer interesse, og der er mange gode spillere. Men hvis man vil skabe noget, der virkelig er vaerdifuld­t for golfsporte­n, tror jeg, det er en topklasse tour, som de andre tours leverer spillere til,« siger Rory McIlroy.

Den primaert amerikansk­e PGA Tour, DP World Tour og udbryderto­uren LIV Golf er på vej med et kommerciel­t samarbejde, der endnu ikke er naermere defineret.

McIlroy har tidligere vaeret skarp kritiker af LIV Golf, men har aendret mening, og golfstjern­ens forslag skal formentlig­t ses som et bud, der skal vaere med til at forsone de tidligere krigende parter og brede sporten ud.

Rory McIlroy får en sejrsbonus på godt 10 mio. kr. for sin sejr i Dubai Desert Classic. Den samlede praemiesum var små 62 mio. kr./ritzau/

 ?? ?? Samlet sluttede McIlroy med en score på 14 slag under par. Foto: Ryan Lim/AFP
Samlet sluttede McIlroy med en score på 14 slag under par. Foto: Ryan Lim/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark