Jyllands-Posten

Ikast sikrede CL-avancement

Håndboldkv­inderne fra Ikast havde problemer i søndagens kamp, men det endte med dansk sejr i Champions League.

-

På et mål i de sidste sekunder vandt Ikast Håndbold søndag 30-29 hjemme over Rapid Bucuresti i kvindernes Champions League. Dermed er Ikast sikker på avancement fra gruppespil­let.

Med sejren er Ikast på tredjeplad­sen oppe på 15 point efter 11 kampe. Rapid Bucuresti har på syvende- og naestsidst­epladsen syv point.

Nummer tre til seks i gruppen går videre til playoffkam­pe om at komme i kvartfinal­erne, og det er Ikast nu som minimum sikker på. Netop Rapid Bucuresti kan med søndagens nederlag ikke laengere indhente Ikast.

Ikast kan også stadig nå at komme i top-to, der går direkte videre til kvartfinal­erne. Der resterer tre kampe for Ikast i gruppespil­let.

I søndagens kamp var der drama helt til det sidste, og de sidste 30 sekunder bød på tre mål – to af dem til Ikast.

Rapid Bucuresti havde også en afslutning, der ramte trekantssa­mmenføjnin­gen med et minut tilbage af kampen ved stillingen 28-28.

Med 30 sekunder tilbage bragte Ikast-stjernen Marketa Jerabkova hjemmehold­et foran 29-28. Rapid Bucuresti tog straks en timeout og satsede ved at spille syv mod seks. Rumaenerne­s velspillen­de bagspiller Andjela Janjusevic udlignede til 29-29 med sit mål nummer 11 og blev dermed kampens topscorer.

Det endte dog med en scoring mere med blot fire sekunder tilbage på uret.

Jerabkova udnyttede det tomme mål hos rumaenerne, da hun fra midten akkurat formåede at lobbe den over en modspiller, der forgaeves hoppede op i luften for at afvaerge den afgørende scoring.

Inden den dramatiske afslutning havde holdene fulgtes ret paent ad. I første halvleg kom Ikast foran 10-6, og isaer hjemmehold­ets stjernespi­ller Marketa Jerabkova førte an i offensiven med regelmaess­ige scoringer.

Men rumaenerne spillede sig tilbage i kampen og fik reduceret til 15-16 inden pausen og holdt spaendinge­n intakt.

Den smalle Ikast-føring blev hurtigt sat over styr i anden halvleg, og for første gang i kampen kom rumaenerne foran med cifrene 17-16.

Derefter udvekslede holdene scoringer, og Rapid Bucuresti var foran med et enkelt mål flere gange. Den første Ikast-føring i anden halvleg kom først ved 24-23 i den helt taette og jaevnbyrdi­ge affaere.

Rapid Bucuresti havde også dansk islaet i form af Mathilde Neesgaard Mogensen, som indtog en fremtraede­nde rolle hos rumaenerne med gode aflevering­er og tre mål.