Jyllands-Posten

Jysk-familiens koncern skifter navn, aendrer stemmeford­eling og får nyt hovedsaede

Lars Larsen Group går fra 10 koncernsel­skaber til et. På samme tid rykkes hovedsaede­t for koncernen bag Jysk og andre selskaber mod vest.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

15 års forandring­er i ejerkoncer­nen bag Lars Larsen Group afsluttes nu. Det med en forenkling i antal selskaber og et navneskift­e. På samme tid rykker moderselsk­abet til familiens hjemby, men aktivitete­rne bag er samlet på en ny måde.

Efter at generation­sskiftet blev afsluttet oven på en årelang proces, er ejerfamili­en bag Lars Larsen Group også nået til afslutning­en af en forenkling i hele milliardko­ncernen.

Hidtil har den vaeret bygget op af en lang raekke selskaber, men konstrukti­onen er på vej mod det endelig mål - ét holdingsel­skab. Det betyder, at fra 10 koncerner i 2020 er der fra 2024 én samlet koncern. Moderselsk­abet bag skifter officielt navn fra LLG A/S til Lars Larsen Group A/S.

»Det har vaeret en lang proces med både koncernstr­ukturen og generation­sskiftet. Regnskabet for 2022/ 23 består af tre selskaber, men fremover og i det igangvaere­nde regnskabså­r er det kun ét overliggen­de. Det giver os store fordele med den forenkling, som nu er på plads efter 15 år,« siger adm. direktør Jesper Lund.

Indtil nu har moderselsk­abet i koncernen boet sammen med Jysk i selskabets hovedsaede i Aarhusfors­taden Brabrand. Fra februar rykker de omkring 80 medarbejde­re i koncernsel­skabet til Silkeborg, som også er hjemby for bestyrelse­sformand Jacob Brunsborg og familie, samt dér, hvor stifteren, dynekøbman­d Lars Larsen, boede med hustruen frem til sin død i 2019.

»Det giver god mening, at vi ikke laengere skal bo sammen med dattersels­kaberne. Moren flytter hjemmefra. Ejerønsket er, at det skal vaere i Silkeborg. Det glaeder vi os til,« siger Jesper Lund.

Detailseks­kaber samlet

Blandt de andre forandring­er i koncernen er, at der i fjor blev etableret en konstrukti­on, så alle detailsels­kaber nu er samlet under Lars Larsen Group Retail. Den enhed ledes af Jan Bøgh, der indtil september 2023 var adm. direktør for Jysk.

Sammen med et team står han i spidsen for koncernens daglige arbejde med raekken af detailsels­kaber, mens Jesper Lund og bestyrelse­sformand Jacob Brunsborg står i spidsen for den samlede koncern.

For en måned siden kom det frem, at der er aendret i stemmeford­elingen i ejerfamili­en. De fire børnebørn til stifteren har overgivet deres stemmeret i milliardko­ncernen bag Lars Larsens Group. Ejerfamili­en har aftalt, at stemmerne fremover skal administre­res hos deres respektive foraeldre, mens ejerskabet fortsaette­r uaendret.

Lars Larsen Group ejes af afdøde stifter Lars Larsens to børn, Mette og Jacob Brunsborg, samt deres tilsammen fire voksne børn. De har alle seks et selskab, som samlet udgør koncernens ejerskab.

Ifølge den seneste rapporteri­ng på det område for koncernen har Mette Brunsborg og Jacob Brunsborg hver fortsat 16,5 pct. af ejerskabet. Til gengaeld har de nu hver 49,5 pct. af stemmerett­en i koncernen, hvor en fond har den resterende ene pct.

Lars Larsen Groups ledelse pointerer om aendringer­ne, at der ikke reelt er lagt op til forandring­er, men at ejerfamili­en med hinanden har aftalt den konstrukti­on af hensyn til det daglige arbejde. Det sker isaer »for at lette det administra­tive arbejde omkring informatio­n om de reelle ejerne af Lars Larsen Group, som isaer udenlandsk­e samarbejds­partnere og myndighede­r efterspørg­er«.

På trods af at stemmerne nu deponeres hos de to foraeldre, understreg­es det, at »aftalen aendrer ikke på, at Lars Larsens børnebørn fortsat er ejere af Lars Larsen Group«.

 ?? ?? Jacob Brunsborg (tv.) kører i Lars Larsen Group parløb med selskabets direktør, Jesper Lund (th.). Foto: Joachim Ladefoged.
Jacob Brunsborg (tv.) kører i Lars Larsen Group parløb med selskabets direktør, Jesper Lund (th.). Foto: Joachim Ladefoged.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark