Jyllands-Posten

Maersk-direktør stopper efter 30 år i rederiet

Henriette Hallberg Thygesen stopper efter 30 år i A.P. MøllerMaer­sk. Det kaster en mindre rokade af sig i rederiets ledelse.

- KRESTEN ANDERSEN kresten.andersen@jp.dk

A.P. Møller-Maersk har sat gang i en mindre rokade i den øverste ledelse.

Det sker efter, at rederiet fredag har meldt ud, at Henriette Hallberg Thygesen har besluttet at stoppe i A.P. Møller-Maersk, hvor hun har bestredet en raekke ledelsespo­ster igennem sine 30 år i rederiet.

Det skriver A.P. MøllerMaer­sk i en meddelelse fredag.

Henriette Hallberg Thygesen er i dag en del af rederiets ledelse på 15 personer og har senest haft rollen som Chief Delivery Officer i A.P. Møller-Maersk.

Fra 1. februar kommer Rabab Boulos, der er Chief Operation Officer, til at overtage størstedel­en af Henriette Hallberg Thygesens arbejdsopg­aver, lyder det i meddelelse­n.

Tidligere har Henriette Hallberg Thygesen haft ledende roller i Maersk-selskabern­e Maersk Oil, Damco og Svitzer.

Foruden Henriette Hallberg Thygesen stopper også Rotem Hershko, der siden 2020 har vaeret såkaldt Chief Product Officer for Maersks logistik og servicediv­ison.

I rokaden får den nuvaerende chef for Maersk i Nordamerik­a, Narin Phol, nu rollen som Chief Product Officer for logistik og services. Det er som en konsekvens af den udnaevnels­e, at Rotem Hershko stopper i Maersk, lyder det i pressemedd­elelsen. Han kom til A.P. Møller-Maersk i 2020.

Ifølge meddelelse­n fra Maersk har Henriette Hallberg Thygesen besluttet, at tidspunkte­t nu er det rigtige til at forlade Maersk.

Som ny ansvarlig for nordamerik­anske marked udnaevnes Charles van der Steene, der dermed rykker ind i Maersks ledelseste­am, der efter rokaden består af 14 personer.

I pressemedd­elelsen takker adm. direktør i A.P. Møller-Maersk, Vincent Clerc, Henriette Hallberg Thygesen og Rotem Hershko, for deres indsats gennem årene.

Vincent Clerc kalder Henriette Hallberg Thygesen, der blandt andet har vaeret ansvarlig for Maersks flådedivis­ion, at hun har vaeret instrument­el i rederiets grønne omstilling.

Fra 1. februar kommer Rabab Boulos, der er Chief Operation Officer, til at overtage størstedel­en af Henriette Hallberg Thygesens arbejdsopg­aver, lyder det i meddelelse­n.

 ?? ?? Henriette Hallberg Thygesen har vaeret i A.P. Møller-Maersk i 30 år. Hun har haft en raekke ledende roller, men stopper nu i rederiet. Foto: Sofia Busk
Henriette Hallberg Thygesen har vaeret i A.P. Møller-Maersk i 30 år. Hun har haft en raekke ledende roller, men stopper nu i rederiet. Foto: Sofia Busk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark