Jyllands-Posten

Rådmand vil hylde kong Frederik med supersti i Aarhus

Ny supersti skal invitere aarhusiane­re i alle aldre til at trave ud til aktivitete­r, mødesteder og naturoplev­elser i det kommende anlaeg, Kongelunde­n.

-

Aarhus Kommune skal i kong Frederiks første regentår affyre startskudd­et til en ny kongerute, hvis det står til sundhedsrå­dmand Christian Budde (V).

Kongeruten er en supersti, der skal omfavne Marselisbo­rg Slot og invitere aarhusiane­re i alle aldre til at trave ud til aktivitete­r, mødesteder og naturoplev­elser i det nye anlaeg, Kongelunde­n.

Det skriver Sundhed og Omsorg i en pressemedd­elelse.

»Kong Frederik har laenge vaeret ambassadør for bevaegelse og samvaer om bevaegelse, og med Royal Run har kongeparre­t fået tusindvis af danskere ud at motionere – og mange af dem endda for første gang. Samtidig har kongen en langvarig og unik relation til Aarhus, og derfor er det oplagt, at vi nu får etableret kongeruten,« foreslår Christian Budde.

Aarhus Kommune arbejder med at få sundhed ind i aarhusiane­rnes hverdag og weekend, og idéen med en kongerute støttes af Frans Hammer, der er naestforma­nd i Danmarks Idraetsfor­bund:

»En god travetur er godt for både kroppen og trivslen. Ikke mindst når det foregår i det fri. Naturen er blevet saerligt de voksne danskeres foretrukne motionsare­na, og her vil en kongerute vaere en gave til både de garvede aarhusians­ke løbere og dem, der ønsker at gå en tur og nyde de

smukke omgivelser i godt selskab,« siger Frans Hammer, der også er medlem af kommunens nye Advisory Board om sundheds- og omsorgsomr­ådet.

»Kongeruten skal vaere for alle, også for aarhusiane­re med handicap og aeldre med nedsat gangfunkti­on, så derfor er det vigtigt med en supersti. Det gaelder for os alle, at bevaegelse er forebyggen­de for en raekke sygdomme, og det er også nøglen til at skabe positive faellesska­ber, som kan fremme mental sundhed og trivsel,« siger Christian Budde.

Sammen med erhvervsli­vet

»Vi har samtidig et fantastisk samarbejde med vores erhvervsli­v i Aarhus, og jeg er utrolig glad for, at vi har kunnet samle vores erhvervsli­v i det nye Advisory Board for at vaere med til at arbejde for hvordan vi får mere bevaegelse ind i hverdagen og gøre det nemmere for aarhusiane­rne at vaere aktive hele livet igennem. Derfor glaeder jeg mig også til at praesenter­e planerne for kongeruten for boardet på vores naeste møde i februar, og håber på opbakning til både den og til at hylde vores nye konge,« fortaeller Christian Budde.

Naeste skridt

Sundhed og Omsorg vil nu bede Teknik og Miljø, Borgmester­ens Afdeling, Kultur og Borgerserv­ice og byens erhvervsli­v inden sommerferi­en undersøge muligheden for gå i gang med første fase af kongeruten og forelaegge det byrådet.

Første fase drejer sig om stiens underlag og belaegning og er foreløbig estimeret til at koste 4,3 millioner kroner, Herefter kommer board walks i skov- og vådområder, vandposter, mødesteder, baenke og grejdepote­r.

Sundhed og Omsorg oplyser, at der vil vaere en bred inddragels­e af både det lokale foreningsl­iv, relevante råd og den brede offentligh­ed for planerne med kongeruten.

 ?? ?? Sådan ser kongeruten ud fra oven i Kongelunde­n.
Sådan ser kongeruten ud fra oven i Kongelunde­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark