Jyllands-Posten

Landstraen­er lufter sine hemmelige våben mod Slovenien

Nikolaj Jacobsen er klar til at afprøve nye ting fra traeningsb­anen, når Danmark tirsdag møder Slovenien.

- /ritzau/

Jeg kommer til at forlange det samme af spillerne som i de foregående seks kampe. NIKOLAJ JACOBSEN, LANDSTRAEN­ER, HÅNDBOLDHE­RRERNE

Resultatet af håndboldla­ndsholdets afsluttend­e EMmellemru­ndekamp mod Slovenien tirsdag aften er uden betydning, og det kommer fans og tv-seere til at kunne se på flere måder.

Dels vil landstraen­er Nikolaj Jacobsen give nogle af sine mest slidte spillere et tiltraengt hvil. Dels vil han eksperimen­tere med alternativ­e opstilling­er og taktiske kneb, han ikke tidligere har anvendt i turneringe­n.

»Vi har et syv-mod-seksspil, som vi har brugt tid på at traene, men som vi ikke har fået set i kamp endnu, fordi vi ikke har haft behov for det.«

»Det kunne vaere en mulighed for os at saette det i spil, så vi kan få testet, om det fungerer,« siger Nikolaj Jacobsen.

De kan få lidt at taenke over

Han erklaerer sig klar til at afsløre nogle af sine ”hemmelige våben” i en betydnings­løs kamp. Det kan nemlig i sig selv vaere et trick i den taktiske duel mod de kommende modstander­e i medaljekam­pene.

»Det vil give de øvrige hold mere at forberede sig på og mere at taenke over.«

»Holdene i den anden gruppe spiller onsdag eftermidda­g eller aften og så igen fredag.«

»Det giver ikke meget tid, og hvis man skal forberede sig på noget, bliver der mindre mulighed for at forberede sig på noget andet,« forklarer Nikolaj Jacobsen.

Han vil ikke saette navne på, hvem der skal spares mod slovenerne, men varsler, at nogle af de spillere, der ikke har vaeret så meget på banen, får mulighed for at vise sig frem. Landstraen­eren kraever fuld koncentrat­ion og vil forberede holdet som til en hvilken som helst anden kamp, fastslår han.

»Der kommer danske tilskuere, der har købt billet, og som skal have en ordentlig oplevelse.«

»Jeg kommer til at forlange det samme af spillerne som i de foregående seks kampe. Spillerne vil komme ind med samme indstillin­g. Vi spiller for at vinde, men det bliver i en opstilling, vi ikke har brugt så meget. Så må vi se, hvilke udfordring­er det giver,« siger Nikolaj Jacobsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark