Jyllands-Posten

Stop jeres hysteri, Heunicke og Hummelgaar­d

- H. ELSTRUP Arkitekt, Rønde

har meddelt, at man ikke ønsker at indskyde yderligere kapital, hvilket man på ingen måde er forpligtig­et til – rig eller fattig. Det er måske vanskeligt at forstå, men sådan er loven indrettet – og vores virksomhed­sstruktur er opbygget til, at man kan agere i selskabsfo­rm.

Men her starter hysteriet fra miljøminis­ter Magnus Heunicke og justitsmin­ister Peter Hummelgaar­d. Heunicke siger, at man skal afsøge alt, hvad man inden for lovens rammer kan gøre, og ved siden af står så en justitsmin­ister, der nok burde vide, at sagen fra Ølst allerede er der, hvor man ikke umiddelbar­t kan gøre mere, da selskabet er gået konkurs. Men de forsøger at få sagen vinklet, som om der var foregået noget ulovligt.

Måske skulle man fokusere på løsninger i stedet for politiseri­ng og misundelse.

Det er både temmelig pinligt og skaemmende at se to ministre agere så uprofessio­nelt, for man er jo i lovens forstand uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Et tåkrummend­e medieshow var det, de to opførte.

Ikke mindst, når man taenker på, at de begge er fra et parti, som ikke selv kan skelne mellem lov og ret, når der er tale om egne ministre. Her taenker jeg på minkskanda­len, hvor man fralagde sig alt ansvar, og senest sagen mod tidligere forsvarsmi­nister Claus Hjort Frederikse­n, hvor man nu har sørget for, at sagen ikke får nogen konsekvens­er. Med det i tankerne undres man over den dobbeltmor­al, de to ministre lagde for dagen på tv.

tyder på, at myndighede­rne har vaeret bekendt med problemsti­llingen gennem et år, uden at de reagerede, hvilket betyder, at man rent faktisk sandsynlig­vis kunne have forhindret sagen

Oplysninge­r

i overhovede­t at udvikle sig. Men nu står alle ved håndvasken.

Hvor kommer jorden så fra – ja, igen må vi se på Mette Frederikse­ns regering, for en del af jorden kommer fra den jord, hvor man begravede mink i al hast.

Så Torben Østergaard-Nielsen er ikke eneansvarl­ig i denne sag, men alle har brug for en syndebuk, og deres moralske bebrejdels­er vil inden ende tage. Og medierne og partierne skyder så belejligt på en mangemilli­ardaer og taler om samfundsan­svar, selv om Østergaard­Nielsen faktisk påtager sig et ansvar ved at etablere en fond på 100 mio. kr., der skal bruges til at løse og afhjaelpe problemer med jordskred og klimaforan­dringer.

 ?? ?? Det var et tåkrummend­e medieshow, Magnus Heunicke og Peter Hummelgaar­d opførte. Ikke mindst, når man taenker på, at de er fra et parti, som ikke selv kan skelne mellem lov og ret, når der er tale om egne ministre, mener H. Elstrup. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Det var et tåkrummend­e medieshow, Magnus Heunicke og Peter Hummelgaar­d opførte. Ikke mindst, når man taenker på, at de er fra et parti, som ikke selv kan skelne mellem lov og ret, når der er tale om egne ministre, mener H. Elstrup. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark