Jyllands-Posten

Konkursram­te Laesk bliver solgt til Nørrebrew

Efter blot 10 dage er der fundet en ny ejer til det konkursram­te kombuchafi­rma.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Den prominente og saerdeles velhavende ejerkreds bag det konkursram­te kombuchafi­rma Laesk har kastet håndklaede­t i ringen og solgt forretning­en videre.

Køberen er bryggeret Nørrebrew, som bl.a. står bag økologiske Fritz-Kola og drikken Maté Maté.

Det skriver Nørrebrew i en pressemedd­elelse mandag blot ti dage efter, at Laesk meldte konkurs.

Et oplagt samarbejde

Én af årsagerne til, at det økologiske bryggeri har slået til, er et mangeårigt kendskab til forretning­en.

»Nørrebrew og Laesk har samarbejde­t i mange år og

det var derfor vaeret oplagt at vurdere potentiale­t i et samarbejde. Som virksomhed­er har både Nørrebrew og Laesk innovation, økologi og kvalitet som drivkraft, når vi udvikler drikkevare­r. Laesk har skabt helt unikke produkter af meget høj kvalitet. Vi har ligeledes altid har vaeret på bølgelaeng­de, hvad angår måden, vi ønsker at drive vores virksomhed­er på. Netop derfor glaeder

vi os endnu mere til samarbejde­t,« siger Sune Blom, adm. direktør i Nørrebrew, i meddelelse­n.

Også en af grundlaegg­erne af Laesk, Line Hoff, ser frem til det nye samarbejde.

Hun og Magnus Stengade, der er produktion­schef i Laesk, bliver en del af teamet i Nørrebrew og planen er at begge på sigt ligeledes skal indtraede i ejerkredse­n hos Nørrebrew.

»Vi ser frem til dette nye kapitel og er begejstred­e for at kunne fortsaette vores mission om at udbrede kombucha i Danmark. At forenes med Nørrebrew giver os en unik mulighed for at blive en del af et stort og spaendende drikkevare­udvalg. Vores produktion­sekspertis­e og Nørrebrews veletabler­ede kundebase og distributi­onssetup skaber de bedste forudsaetn­inger for en styrket position i markedet for den nu samlede forretning,« siger Line Hoff i meddelelse­n.

Indtil konkursen, der blev offentligg­jort den 12. januar, var Laesk ellers ejet af et saerdeles kapitalsta­erkt hold. Ejerkredse­n bestod bl.a. af den danske milliardae­r og Nordic Aviation-stifter Martin Møller Nielsen, tv-kokken Claus Meyer og Martin Mourier, der er bestyrelse­smedlem og arving i Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen.

 ?? ?? Laesk bliver snart en del af det økologiske sortiment hos Nørrebrew. Foto: PR
Laesk bliver snart en del af det økologiske sortiment hos Nørrebrew. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark