Jyllands-Posten

Dansk Aldi-chef rykker efter lukning ind til den tyske topledelse

Finn Tang, der måtte gennemføre lukning af Aldi-kaeden her i landet, fortsaette­r i den tyske discountko­ncern. Han skal tage del i dens internatio­nale forretning.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Han blev den sidste chef i Danmark for den tyske discountgi­gant Aldi og stod for dens lukning her. Finn Tang er dog langtfra faerdig i netop den koncern med over 5.000 butikker i en raekke lande.

Aldi Nord meddelte i december 2022, at den efter 45 år på det danske marked stopper her for at fokusere mere på andre markeder. Da havde discountka­eden 188 butikker her i landet, og Finn Tang var chef for Aldi Danmark.

Siden har opgaven for ham vaeret at gennemføre lukningen, som bl.a. betød, at Rema 1000 Danmark har overtaget hovedparte­n af butikkerne, mens også de andre konkurrent­er her på dagligvare­markedet har overtaget en raekke.

Opgaven for Finn Tang var løst før årsskiftet. Han skriver nu på Linkedin, at det dog ikke betyder, at han stopper med at arbejde for Aldi Nord.

»Min fortsatte karriere vil dog her fra årsskiftet foregå som support af Aldi Nords internatio­nale ledelse, for selvom Aldi valgte at traekke stikket i Danmark, er der masser af ambitioner og fremtidige vaekstmuli­gheder i de øvrige lande, hvor vi er repraesent­eret, og jeg glaeder mig til at kunne bidrage hertil,« skriver Finn Tang i et opslag på det sociale medie.

Han skriver i en besked til Finans, at han aktuelt ikke ønsker at kommentere det yderligere, men henviser til den tyske koncerns presseafde­ling i Essen.

Denne vil ikke direkte kommentere Finn Tangs nye rolle, men lader forstå, at danskeren betragtes som en vigtig og anerkendt leder.

Derfor er der tilfredshe­d med at beholde ham hos Aldi Nord.

Finn Tang blev i 2017 chef for Aldi Danmark efter gennem 15 år at have vaeret adm. direktør for den anden tyskejede discountka­ede her i landet, Lidl Danmark.

Hårde udfordring­er

Da lukningen blev annonceret i december 2022 sagde

han på spørgsmåle­t om, hvilken jobmaessig fremtid som ligger forude for ham selv:

»Fokus er den naeste tid på at få sendt medarbejde­re og kunder godt afsted. Så må vi se, hvad fremtiden bringer, og hvilke udfordring­er der er for mig. Men det kommer i anden raekke lige nu.«

Opgaven som chef for Aldi Danmark blev ofte betegnet som et af de allersvaer­este i

dagligvare­branchen. Som adm. direktør for den mindste discountka­ede, Aldi Danmark, skulle han vende mange års hårde udfordring­er med store underskud og bl.a. en lille markedsand­el.

Aldi med Finn Tang lagde i 2018 en såkaldt moderniser­ingsog investerin­gsplan for den danske forretning med bl.a. lukningen af umoderne og tabsgivend­e butikker, moderniser­ing af andre, et aendret varesortim­ent samt en indsats for at forbedre kaedens image.

Alligevel har koncernled­elsen i tyske Essen besluttet at lukke i Danmark for at fokusere på andre markeder frem for det tabsgivend­e danske.

Aldi Nord driver ud over i hjemlandet, Tyskland, også butikker i Polen, Belgien, Frankrig, Luxembourg, Holland, Portugal og Spanien.

»Beslutning­en om at saelge virksomhed­en i Danmark blev også truffet i forbindels­e med omfattende transforma­tionsproce­sser i koncernen af aktivitete­rne i Europa. Hvert land i Aldi Nord er analyseret i detaljer med hensyn til potentiale på discountma­rkedet, omkostning­seffektivi­tet og frem for alt langsigted­e vaekstmuli­gheder,« lød det over for Finans fra koncernled­elsen i forbindels­e med beslutning­en om lukningen.

Nu skal Finn Tang tage del i den proces i en ny rolle som tilknyttet koncernled­elsen for de internatio­nale aktivitete­r.

 ?? ?? Finn Tang, der tidligere i karrieren var direktør for Lidl Danmark, overtog i 2017 jobbet som chef for den tyske discountka­ede Aldi Danmark, som nu er lukket. Foto: Stine Bidstrup
Finn Tang, der tidligere i karrieren var direktør for Lidl Danmark, overtog i 2017 jobbet som chef for den tyske discountka­ede Aldi Danmark, som nu er lukket. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark