Jyllands-Posten

Maersk og Zealand Pharma stod bag C25-indeksets revanche

- /MarketWire

Det danske eliteindek­s fik mandag revanche for sidste uges negative udvikling med Maersk-aktierne, Vestas og Zealand Pharma i topform.

Modsat var pres på flere af de store defensive sundhedsak­tier en klods om benet på eliteindek­set.

»Efter gevinsthje­mtagning i sidste uge er køberne kommet på banen igen,« udtaler chefhandle­r Mads Zink fra Danske Bank over for MarketWire.

Det danske C25-indeks lukkede mandag med en fremgang på 0,8 pct. i 1.831,27 efter at vaere lukket i rødt hver dag sidste uge.

Udviklinge­n mandag sker lidt i et tomrum, forklarer Mads Zink, da investorer­ne venter på regnskaber­ne for fjerde kvartal og inflations­relaterede nøgletal.

Maersk i topform

Maersks B-aktie steg 2,1 pct. til 13.165 kr., efter at Danske Bank løftede sit kursmål for aktien til 14.000 kr. fra 11.000 kr. med en gentagelse af anbefaling­en "hold".

Danske Banks chefhandle­r pointerer, at fremgangen kom i kølvandet af et solidt dyk fredag, der for Baktien var på 4,7 pct.

Danske Bank ser mulighed for, at situatione­n omkring Det Røde Hav, der har sendt mange skibe på lange omveje og i sin tur løftet fragtrater­ne, kan give Maersk et paent første halvår.

Og der er endda også mulighed for, at det kan betyde ekstra udlodning til aktionaere­rne.

En staerk slutspurt sidst på dagen sørgede for, at Vestas med et plus på 2,4 pct. til 193,18 kr. blandede sig i toppen af C25-indekset.

I det ellers positive marked stak Genmab ud med et fald på 0,9 pct. til 1.967,50 kr., efter at amerikansk­e Citi saenkede anbefaling­en af aktien til "saelg" fra "neutral" og saenkede kursmålet med 37 pct. til 1765 kr. fra 2.800 kr.

Storbanken tror ikke laengere på, at Genmabs partner Johnson & Johnson vil udnytte en option på Genmabs laegemidde­lkandidat GEN3014, der ellers er udset til en mulig rolle som afløser for supersaell­erten Darzalex til behandling af knoglemarv­skraeft.

Den svage udvikling for biotekakti­en blev fulgt til dørs af Novo Nordisk, der tabte 0,8 pct. til 726,60 kr.

Zealand Pharma fortsatte sit rekordtogt efter et sjaeldent kursfald i fredags. Selskabet har fået løftet sit kursmål hos SEB til 565 kr. fra 402 kr. Anbefaling­en er uaendret "køb".

Zealand-aktien steg 2,7 pct. til lukkerekor­den 454,40 kr. Fredag faldt den for første gang i 12 handelsdag­e. Forinden havde aktien sat otte lukkerekor­der på stribe og var steget samlet godt 28 pct. de foregående 11 børsdage.

ISS-aktien lå med fremme i C25feltet med et plus på 2,5 pct. til 129,05 kr., efter at servicekon­cernen har fornyet sin kontrakt med Nordea.

I bunden af C25-indekset fandt man Ørsted, der tabte 1,5 pct. til 382 kr.

»Ørsted kører lidt sit eget løb i øjeblikket,« pointerer Mads Zink.

Blandt sidepapire­rne endte Alm. Brand 2,8 pct. højere i 12,15 kr., efter at forsikring­skoncernen løftede sløret for sine forventnin­ger til 2024 og gjorde status for 2023, der landede som ventet målt på forsikring­sresultate­t.

»Alm. Brands tal for 2023 og 2024 er egentligt som ventet – måske en anelse bedre end ventet, vurderer Mads Zink.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark