Jyllands-Posten

Novo-chef ser tilbage: »Jeg har haft job, der rystede min selvforstå­else«

Barbara Fiorini Due, chefjurist i Novo, måtte tidligere i arbejdsliv­et forlade et job efter blot fem måneder. Hun tog benene på nakken og slikkede bagefter sine sår efter en meget dårlig oplevelse.

- MADS LORENZEN mads.lorenzen@jp.dk Send forslag til portraette­r til navne@finans.dk PETER SCHOLLERT, navneredak­tør

Der er mange nuller bag de tal, Barbara Fiorini Due sidder og arbejder med. Som chefjurist og en del af ledelsesgr­uppen i Novo Holdings styrer hun det hastigt voksende selskab gennem de mange juridiske dilemmaer, der opstår omkring en frembrusen­de medicinalg­igant.

Vejen til den juridiske toppost tog et par sving undervejs, og faktisk havde Barbara Fiorini Due naer droppet juraen.

»Jeg tror, vi alle fra tid til anden kommer ud, hvor vi ikke kan bunde. Jeg har haft et par jobs, der ikke har vaeret succesfuld­e, og som rystede min selvforstå­else,« siger hun.

Det første sving på vejen var i en helt anden retning, hvor Barbara Fiorini Due tog et par år som journalist på dagbladet Børsen. Et job, hun ifølge hende selv ikke var synderligt god til.

Nogle år senere endte hun på en arbejdspla­ds, der virkelig rystede hende.

Barbara Fiorini Due fik job i en nonprofito­rganisatio­n, hvor der ifølge hende var et rimeligt giftigt arbejdsmil­jø.

Redaktione­n er bekendt med organisati­onen, men navnet på den er udeladt, idet det ikke vides, hvordan det er hos virksomhed­en i dag.

Efter fem måneder sagde hun op uden at have et andet job på hånden.

»Jeg tog benene på nakken, slikkede mine sår og tog kun det med, jeg kunne bruge,« siger Barbara Fiorini Due.

»Det stod i skaerende kontrast til, hvad et arbejde skal vaere. Der var blandt andet en meget hård tone, og selvom det måske gav mig lidt hård hud, var det bestemt ikke noget for mig.«

I den periode fik hun øjnene op for, hvad det gør ved en medarbejde­r at vaere på en arbejdspla­ds, der ikke er god for en.

Det fik hende til at saette pris på chefer, der er »fornuftige og ser mennesket bag arbejdskra­ften«, som hun udtrykker det.

Nu er Barbara Fiorini Due som chefjurist inden for Novo

leder i, hvad der betegnes som Europas mest vaerdifuld­e selskab.

»Jeg spiller ingen spil, og det er vigtigt for mig, at jeg kan vaere mig selv,« siger hun.

»Folk kan måske synes, jeg er en hård banan. Men jeg tror, at folk ved, at der er ordentligh­ed bagved hårdheden.«

Barbara Fiorini Due øver sig stadig i at fornemme, om folk synes, at hendes direkte tone er at foretraekk­e.

Derfor skal hun ikke have for mange dage, hvor hun sidder bag lukkede døre og må bede kolleger om at komme igen senere.

Hun betegner sig som en alsidig jurist, der ikke er bange for at hugge en hael, klippe en tå og indgå kompromise­r. For det er man nødt til i hendes stilling.

»Jura er vigtigt, men der er også andre ting, der betyder noget,« siger Barbara Fiorini Due.

Som datter af gymnasiela­ererinde Lene Fiorini og Michael Fiorini, der i sin tid strøg til tops i både Maersk og ØK, har hun altid følt, at hun kunne komme til foraeldren­e for råd og støtte – også i de profession­elle dilemmaer.

»Men min trang til at stå på egne ben har nok vaeret staerkere,« siger hun.

»Efterhånde­n som jeg er blevet aeldre, har jeg laert, at det ikke er så farligt at bede om hjaelp.«

Barbara Fiorini Due er mor til to teenagebør­n, som hun nyder at vaere i selskab med. De bor ved Svanemølle­n på Østerbro, hvilket hun betegner som en god blanding af forstad og by. Hun understreg­er, at hun er klart mere til by end til det landlige.

Fra sin dansk-italienske far har hun arvet en stor kaerlighed til Italien. Så selvom hun nyder at rejse til blandt andet USA, både i og uden for arbejdstid, vender hun ofte tilbage til Italien.

»Italienere viser deres følelser; de er fysiske, varme, naervaeren­de og vedkommend­e. De elsker mad og familieliv og store selskabeli­ge grupper – det er lige mig!«

Folk kan måske synes, jeg er en hård banan. Men jeg tror, at folk ved, at der er ordentligh­ed bagved hårdheden. BARBARA FIORINI DUE, CHEFJURIST, NOVO HOLDINGS

 ?? ?? Barbara Fiorini Due har vaeret chefjurist i Novo siden 2020 og er ifølge eget udsagn ikke bange for at hugge en hael og klippe en tå for at få maskinerie­t til at køre. Foto: Novo
Barbara Fiorini Due har vaeret chefjurist i Novo siden 2020 og er ifølge eget udsagn ikke bange for at hugge en hael og klippe en tå for at få maskinerie­t til at køre. Foto: Novo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark