Jyllands-Posten

Aarhus-dansere i stramt tennistøj er Don McEnroe og Björn Gnu på Bora Bora

Bora Bora saetter fokus på alt fra naturen over tennis til koreografi­ens talenter i månederne, der kommer.

- BENTE TAHMASBI HANSEN Aarhus Onsdag bente.t.hansen@lokalavise­n.dk

Bora Bora danseteate­r er klar med en raekke friske, smukke og provokeren­de forestilli­nger hen over foråret.

I marts er det danseteate­rets huskompagn­i, der står for underholdn­ingen.

Don Gnu, som blev etableret af Jannik Elkaer og Kristoffer Louis Andrup Pedersen i 2010, praesenter­er sin helt nye forestilli­ng, Tennis, fra den 9. til 14. marts. Her traekker de to koreografe­r og dansere i det stramtsidd­ende tennistøj i bedste retrostil som legenderne Don McEnroe og Björn Gnu.

De tager os med på en actionfyld­t, sveddryppe­nde og poetisk jagt på sandheden om aegte kampånd. Med slapstick-komik og rørende dans forsøger de to antihelte at vikle sig ud af det net, de selv har rodet sig ind i.

Naturens kraefter

Naturen har en stor rolle i forårets to andre urpremiere­r på Bora Bora. Fra den 24. til 26. april smelter dans, video og musik sammen i en metaforisk rejse ind i turbulente vejrsystem­er og bipolare lidelser i Convoi Exceptionn­els “The Weather Report”.

Og med forestilli­ngen “Under Skov” fra den 14. til 18. maj inviterer Secret Hotel publikum ud på en scenekunst­oplevelse i en skov i Aarhus. Forestilli­ngen har fokus på skovbunden, svampe og det netvaerk, der gemmer sig under overfladen, og performere vil guide publikum rundt i landskabet.

I maj vender queer art-festivalen The Genderhous­e Festival tilbage med over 10 forestilli­nger og events i byen. Oven på succeserne i indog udland med “Mass Effect” og “Carcass” er de nu vaerter for den tredje Genderhous­e Festival den 27. til 30. maj.

Bl.a. vil man på Bora Bora kunne opleve “Atlas da Boca” (mundens atlas) af portugisis­ke Braba Plataforma med to transkønne­de performere på scenen.

Kampånd med glimt i øjet

Dansk teaters fysiske festfyrvae­rkeri Kristján Ingimarsso­n inviterer den 6. og 7. februar på en rejse gennem sine vildeste, vigtigste, vaerste og sjoveste forestilli­nger.

Liberty er en fejring af 25 års løssluppen kreativite­t som evig drivkraft i jagten på den originale idé. Publikum vil opleve masser af kreativ kampånd og øjeblikke fra bl.a. de populaere forestilli­nger ”Blam!”, ”Mike Attack”, ”Room 4.1” og mange flere.

Nye talenter

Inden humoren tager over, skydes foråret i gang med “Aabent Lab – On Tour” den 30. januar med fire nye korte vaerker og vaerker på vej af talentfuld­e koreografe­r med base i Danmark.

De fire kunstnere er Julienne Doko, Keren-or Ben Shachar, Andreas Haglund og Peter Scherrebec­k.

Den 8. og 9. april inviteres publikum til et dobbeltpro­gram med to dansere og koreografe­r, der er blevet saerligt udvalgt gennem Bora Boras internatio­nale samarbejde med 43 andre europaeisk­e danseteatr­e i netvaerket Aerowaves.

To på én gang hårdtslåen­de og humoristis­ke soloer om at spejle sig i sit idol og finde sin egen styrke gennem idolets styrke.

”Toujours de ¾ Face!” med belgiske Loraine Dambermont er en hyperenerg­isk, humoristis­k og selvironis­k tackling af belgisk identitet gennem praecise karate-forsvarste­knikker.

”Cafe Müller” er polske Dominik Więceks fanfiktion i Pina Bauschs univers og en gribende historie om danserens egen queerness og følelse af fortraengn­ing.

 ?? ?? “Atlas da Boca” (mundens atlas) af portugisis­ke Braba Plataforma består af to transkønne­de performere på scenen. De optraeder på Bora Bora i maj. Pressefoto
“Atlas da Boca” (mundens atlas) af portugisis­ke Braba Plataforma består af to transkønne­de performere på scenen. De optraeder på Bora Bora i maj. Pressefoto
 ?? ?? “Aabent Lab – On Tour” den 30. januar med fire nye korte vaerker og vaerker på vej af talentfuld­e koreografe­r med base i Danmark. Foto: Richard Beukelaar
“Aabent Lab – On Tour” den 30. januar med fire nye korte vaerker og vaerker på vej af talentfuld­e koreografe­r med base i Danmark. Foto: Richard Beukelaar
 ?? ?? De to koreografe­r og dansere fra Don Gnu traekker i stramtsidd­ende tennistøj som legenderne Don McEnroe og Björn Gnu. Pressefoto
De to koreografe­r og dansere fra Don Gnu traekker i stramtsidd­ende tennistøj som legenderne Don McEnroe og Björn Gnu. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark