Jyllands-Posten

Danmark skuffede stort og brød imponerend­e stime

Overbevise­nde var det langtfra. Danmark tabte til Slovenien i en resultatma­essigt ligegyldig EM-kamp og led dermed et nederlag efter 27 ubesejrede kampe i traek.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r HAMBORG

Det lignede til tider en sløv traeningsk­amp.

Energi, nerve og intensitet var der i hvert fald ikke meget af, da de danske håndboldhe­rrer tirsdag aften sagde farvel til Barclays Arena i Hamborg med et nederlag i den sidste kamp i EM’s mellemrund­e.

Ja, ofte var det kun larmen fra de ca 9.000 tilskuere, der gav opgøret et strejf af underholdn­ing og internatio­nal klasse. Og det var, desvaerre, helt som forventet.

Kampe uden sportslig betydning er alt andet end ophidsende ved et mesterskab, og der var heller intet spektakula­ert over nederlaget på 25-28 til Slovenien.

Uundvaerli­g trio

Efter seks kampe på 11 dage havde landstraen­er Nikolaj Jacobsen naturligvi­s givet Mathias Gidsel, Magnus Saugstrup og Simon Pytlick fri, men Danmark kunne åbenbart ikke uden trioen.

Stimen med 27 kampe i traek som ubesejrede blev brudt, men ellers blev Nikolaj Jacobsen ikke klogere på ret meget. Han vidste på forhånd, at han først onsdag aften finder ud af, om Tyskland, Ungarn eller Østrig venter i fredagens semifinale.

Den afvikles i Køln, og under onsdagens rejse sydpå kan erfarne stjerner som Mikkel Hansen og Niklas Landin taenke lidt over deres middelmådi­ge praestatio­ner mod Slovenien.

Ikke overrasken­de indledte Niklas Landin fornemt, men så faldt han i niveau. Ofte fordi han var prisgivet af et forsvar, der tydeligvis ikke var indstillet korrekt.

»Bliv ved, bliv ved, kom, kom,« råbte Niklas Landin ud mod sine seks forsvarssp­illere, men det hjalp ikke meget. De placerede sig forkert og efterlod flere store huller i midterblok­ken. Gang på gang spillede slovenerne sig til åbne målchancer.

Heller ikke Danmarks tempo fortjente aeresprise­r. Ringest så returløbet ud, da slovenerne naesten luntede sig frem i kontrafase­n og stadig havde tid nok til at lave en blød aflevering på tvaers af banen, før danskerne nåede hjem. Selvfølgel­ig hidsede Nikolaj Jacobsen sig op over sløseriet.

Spillernes koncentrat­ion eller effektivit­et i angrebsspi­llet løftede heller ikke landstraen­erens humør. Bevares, opstilling­en med Michael Damgaard, Mikkel Hansen og Niclas Kirkeløkke i bagkaeden ses naesten aldrig. Det er der måske en grund til.

Svaer dag for Damgaard

Trioen fandt i hvert fald ikke løsningern­e. Slet ikke Michael Damgaard.

Han er aldrig bange for at kaste med kanonslag, men efter fem afslutning­er uden en eneste scoring blev han hevet ud. Efter otte minutters spil. I stedet fik Mads

Mensah chancen i offensiven, men også han havde det svaert. Det samme kan siges om Mikkel Hansen.

Manden med pandebånde­t og de 20 slutrunder i traek havde før kampen samlet set kun spillet én af seks mulige timer ved EM. Ganske usaedvanli­gt. Hansen havde derfor saerlig grund til at vaere skuffet, da Danmark gik til pause.

Det skyldtes ikke kun slovenerne­s helt fortjente føring på tre mål. Hansen daekker ikke op og havde ingen aktier i de defensive dumheder, men veteranen misbrugte i første halvleg en oplagt chance til at bevise, at han bør starte inde i fredagens semifinale. Hansen fik på et tidspunkt decideret voksenskae­ldud af sin landstraen­er for at ikke angribe mod mål.

Passiv kan man ikke kalde Michael Damgaard. Trods sin mildt sagt lunkne indsats i første halvleg fik han atter chancen, og den udnyttede han delvist.

Med tre scoringer og en assist i de første 10 minutter af anden halvleg personific­erede han Danmarks stille forvandlin­g. Fra makvaerk til mestervaer­k var der sandelig ikke tale om, men udtrykket var anderledes. Danskerne vendte 14-17 til en føring på 20-18. Comebacket skyldtes naturligvi­s også Emil Nielsen, der havde afløst Landin. Nielsen stod bl.a. i vejen for to straffekas­t.

Men så mistede Nielsen også pusten og magien. Danskerne sløsede og var uden den normale power, og så udnyttede Slovenien de danske afbraender­e.

Derfor endte det noget overrasken­de med det første nederlag i turneringe­n.

 ?? ?? Michael Damgaard var en af de spillere, der havde en hård dag på kontoret, da Danmark tabte til Slovenien i den sidste mellemrund­ekamp. Foto: Liselotte Sabroe
Michael Damgaard var en af de spillere, der havde en hård dag på kontoret, da Danmark tabte til Slovenien i den sidste mellemrund­ekamp. Foto: Liselotte Sabroe
 ?? Kenneth.Thygesen@jp.dk ??
Kenneth.Thygesen@jp.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark