Jyllands-Posten

Revisor dumper nyt regnskab fra Lauritz-ejer

De dumme sager sluttede ikke sidste år for aegteparre­t bag auktionshu­set Lauritz.com.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Det skandalera­mte og nu konkursram­te auktionshu­s Lauritz.com fik sidste år massiv kritik for sin håndtering af kundernes varer og penge.

Dengang kunne Finans afsløre, at ejere Bengt og Mette Sundstrøm havde aflagt underskrev­et regnskab i parrets private selskab Blixtz Holding med henblik på fortsat drift to dage efter, at auktionshu­set gik i rekonstruk­tion.

Regnskabet er efterfølge­nde blevet dumpet, og nu er der aflagt nyt, som giver et vaesentlig­t andet billede af selskabets økonomi.

Ifølge cvr-registret er det Erhvervsst­yrelsen, der har beordret aegteparre­t at aflaegge nyt, korrekt regnskab for holdingsel­skabet, hvorigenne­m de tidligere ejede Lauritz.com.

I den oprindelig­e version af årsregnska­bet fremgik det, at man havde omsat for mere end 119,5 mio. kr. og heraf landet et resultat på 1,7 mio. kr. efter skat.

Resultatet er imidlertid blevet revideret i den nye version og lyder i stedet for på negative 93,8 mio. kr.

Samtidig er egenkapita­len rettet fra 108,6 mio. kr. til 2,6 mio. kr.

Det skyldes bl.a. at man har nedskrevet vaerdien af ejendomme med 40,4 mio. kr.

AEgteparre­t ejer bl.a. vinslottet Vignelaure, som man ifølge regnskabet er i fuld gang med at finde en køber til. Man noterer samtidig i regnskabet, at selskabets fremtid afhaenger af, at man får solgt slottet - hvilket man forventer.

Den uafhaengig­e revisor, der har gennemgået regnskabet, er imidlertid ikke lige så positivt stemt over for et muligt salg.

»Ledelsen har løbende informeret om den igangvaere­nde og aktive salgsproce­s, men salgsproce­ssen har indtil videre ikke resulteret i noget salg. Efter vores opfattelse er kriteriet for at aflaegge regnskab med henblik på fortsat drift ikke mødt på grund af den usikkerhed, der er forbundet med salget af Vignelaure,« skriver han.

Samtidig dumper han regnskabet, som han ikke ser som retvisende for den reelle økonomi.

Finans arbejder på at få en kommentar til det nylige regnskab fra Bengt Sundstrøm.

 ?? ?? Bengt og Mette Rode Sundstrøm ejede Lauritz.com frem mod auktionshu­sets konkurs. Foto: PR.
Bengt og Mette Rode Sundstrøm ejede Lauritz.com frem mod auktionshu­sets konkurs. Foto: PR.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark