Jyllands-Posten

Efter propfyldte skraldespa­nde er der nu en plan for tømningern­e

Sne og is har fået Kredsløb til at aflyse tømninger af skraldespa­nde. Nu saetter forsynings­selskabet ind for at normaliser­e situatione­n.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

Propfyldte skraldespa­nde står ude ved de aarhusians­ke veje. Her har husejere stillet dem for at hjaelpe skraldemae­ndene, som har haft svaert ved at rykke ud på grund af sne og is. Hvornår bliver de så tømt? Det har forsynings­selskabet Kredsløb nu et svar på.

I en pressemedd­elelse fremlaegge­r Kredsløb en plan for, hvornår det forventer, at situatione­n er normaliser­et. Således oplyser selskabet nu, hvornår de kunder, som i dagene efter den store snestorm blev stillet i udsigt, at de først fik tømt ved naeste ordinaere tømning, senest vil få tømt deres skraldespa­nde:

- Mad- og restaffald: 31. januar

- Metal, glas, plast og kartoner: 8. februar

- Pap, papir og tekstil: 15. februar.

Husejere, der ikke fik tømt under snevejret i sidste uge, vil få tømt senest på søndag, oplyser Kredsløb.

Udmeldinge­n sker på baggrund af, at sne og is nu er vaek fra vejene, hvorfor Kredsløb fra tirsdag ivaerksaet­ter en ny og intensiver­et indsats i samarbejde med sine eksterne transportø­rer om at fremrykke tømninger yderligere i forhold til naevnte datoer, fremgår det af pressemedd­elelsen. Folk, der får fremrykket deres tømning, vil få direkte besked via sms.

»Situatione­n er langtfra tilfredsst­illende for vores kunder, der selvfølgel­ig ikke kan blive ved med at vente på at få tømt deres beholdere,« udtaler Bjarne Munk Jensen, adm. direktør i Kredsløb.

Skal tilbage til normalen

Han understreg­er, at der er fuldt fokus på, at Kredsløb fremadrett­et gennemføre­r alle tømninger hver dag som normalt og medtager eventuelt overskyden­de affald. Han fastslår, at situatione­n skal normaliser­es snarest:

»Vi må og skal have indhentet resterende tømninger og have driften tilbage til normalt niveau hurtigt.«

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus har Kredsløb afvist at give husejere, der ikke har fået tømt deres beholdere, penge tilbage for manglende tømninger. Det forklarede Kredsløb med lovgivning­en.

I stedet for at tilbagebet­ale penge tilbyder Kredsløb såkaldte reklamatio­nstømninge­r, hvor folk kan saette klare saekke med affald ved siden af beholderne. Skraldemae­ndene vil så ved førstkomme­nde lejlighed tømme beholderne og tage det ekstra affald i de klare saekke med.

Det koster 3.860 kr. om året at få tømt de tre beholdere til restaffald/madaffald (tømmes hver anden uge), plast/ mad- og drikkekart­oner og glas/metal (tømmes hver tredje uge) samt papir, pap og tekstilaff­ald (tømmes hver fjerde uge).

I bund i midtbyen

Hvad angår de offentlige nedgravede beholdere i midtbyen, er transportø­ren, der tømmer disse, nu kommet i bund med tømninger efter snestormen, oplyser Kredsløb. Og alle daglige tømninger foretages også her som normalt. Desuden besøger Kredsløbs serviceper­sonale fortsat alle offentlige nedgravede beholdere hver dag for at sikre, at der er paent og ryddeligt. Selvom der således ikke er samme udfordring­er med henkastet affald nu som tidligere på måneden, har Kredsløb stadig fuldt fokus på området og arbejder på forbedrede beredskabs­planer for at imødekomme fremtidige lignende situatione­r i fremtiden.

»Vi er kede af, at kunderne ikke har fået den forventede kundeoplev­else i en laengere periode, og det er selvfølgel­ig noget, der ikke må ske. Derfor tager vi kritikken til efterretni­ng, og vi vil sideløbend­e evaluere og vurdere, hvordan vi i fremtiden minimerer risiko for, at det her gentager sig,« siger direktøren i pressemedd­elelsen.

Situatione­n er langtfra tilfredsst­illende for vores kunder, der selvfølgel­ig ikke kan blive ved med at vente på at få tømt deres beholdere. BJARNE MUNK JENSEN, ADM. DIREKTØR I KREDSLØB

Bad om redegørels­e

Efter snestormen bad Nicolaj Bang (K), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, om en evaluering og redegørels­e fra Kredsløb. Således skrev hans direktør, Henrik Seiding, den 11. januar til Kredsløbs adm. direktør, Bjarne Munk Jensen.

»Vi er saerligt optagede af den laering, Kredsløb har gjort på baggrund af indsatsen hen over jul og nytår, herunder håndtering­en i forlaengel­se af snestormen i sidste uge. I forlaengel­se af redegørels­en skal vi bede om en handlingsp­lan, der beskriver, hvilke tiltag Kredsløb vil tage for at kunne håndtere både kommende højtider mv. samt naturligvi­s også udfordring­er med vejrliget,« skrev Henrik Seiding blandet andet og efterlyste svar i første kvartal.

Svaret har han endnu ikke fået, men det får han i løbet af første kvartal, lover Kredsløb.

 ?? ?? Skraldespa­nde er blevet ikke blevet tømt på grund af sne og is. Foto: Benny Kjølhede
Skraldespa­nde er blevet ikke blevet tømt på grund af sne og is. Foto: Benny Kjølhede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark