Jyllands-Posten

Bofaelless­kaber med børnefamil­ier og seniorer rykker ind i parcelhusk­varter i Aarhus-forstad

Et parcelhuso­mråde i Malling bliver udvidet med to nye bofaelless­kaber, hvor børnefamil­ier og aeldre kan bo på tvaers af generation­er og have glaede af hinanden i hverdagen.

- Ksa, Din Avis Aarhus / JP Aarhus

Madlavning og hentning af børn er noget af det, der kan presse hverdagen i en børnefamil­ie. 30 år laengere henne i livet er der blevet tid til nye faellesska­ber og aktivitete­r, og parcelhuse­t er måske blevet for stort. Et nyt projekt med to bofaelless­kaber i Serinedale­n i Malling skal bidrage med mere vaerdi og samvaer på tvaers af både børnefamil­ier, seniorer og boligområd­et generelt.

Det skriver Teknik og Miljø-forvaltnin­gen i en pressemedd­elelse.

Det er boligforen­ingen Århus Omegn, som står bag projektet Faellesska­bet Serinedale­n, der består af et familiefae­llesskab og et seniorfael­lesskab (55+ uden hjemmeboen­de børn).

I Faellesska­bet er beboerne i centrum. Det er dem, der skaber faellesska­bet og det gode hverdagsli­v og deler faellesfac­iliteterne. Der er både plads til singler, par og familier i alle størrelser, som kan bo på tvaers af generation­er og have glaede af hinanden i hverdagen.

»Autentisk og baeredygti­gt«

Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang (K) er begejstret for projektet og de muligheder, det skaber i Malling og Serinedale­n.

»Mange seniorer har slået dybe rødder i lokalsamfu­ndet. Jeg mener, det er vigtigt, at de har mulighed for at blive boende lokalt. Derfor håber jeg, at det nye botilbud i Malling

kan blive en mulighed for de seniorer, der føler, parcelhuse­t er blevet for stort, til at rykke videre i et trygt bofaelless­kab. Familiefae­llesskabet er samtidig en vigtig brik i spillet om at sikre et varieret og attraktivt udbud af boliger til de aarhusians­ke børnefamil­ier, så vi undgår, at de flytter til nabokommun­erne,« siger han.

Marianne Brammer, direktør for Århus Omegn udtaler, at »Serinedale­n er en del af vores vision om at skabe et autentisk og baeredygti­gt hverdagsru­m med saerlig fokus på børnefamil­ier og seniorer«. Hun tilføjer, at der er »lagt stor vaegt på en identitets­skabende arkitektur med fokus på det gode bo-miljø«.

Netop den vision har ifølge pressemedd­elelsen vejet tungt i bedømmelse­sudvalget, hvor stadsarkit­ekt Anne Mette Boye deltager.

»Forslagets greb med langhuse står som en flot og klar arkitekton­isk idé. Det formår at skabe gode rammer om et fleksibelt bofaelless­kab, der kan tilpasse sig efter de behov og den livsfase, beboerne er i,« udtaler stadsarkit­ekten.

Faellesska­bet er inspireret af langhuset som boform i de tidlige landsbyer i Danmark, hvor hele familien boede under samme tag. Serinedale­n bliver et varieret boligområd­e med parcelhuse, raekkehuse, etagebolig­er samt storparcel­ler udlagt til daginstitu­tion og botilbud.

Boligforen­ingen Århus Omegn vil den 6. februar holde et informatio­nsmøde for alle interesser­ede. Mødet vil blive holdt i Malling Sognegård fra klokken 19 til 21. Interesser­ede kan tilmelde sig på mail serinedale­n@aarhusomeg­n.dk. Informatio­nsmødet vil blive fulgt op af en workshop i marts for interesser­ede.

Forslagets greb med langhuse står som en flot og klar arkitekton­isk idé. Det formår at skabe gode rammer om et fleksibelt bofaelless­kab, der kan tilpasse sig efter de behov og den livsfase, beboerne er i. ANNE METTE BOYE, STADSARKIT­EKT

 ?? ?? Det er boligforen­ingen Århus Omegn, som står bag projektet Faellesska­bet Serinedale­n, der består af et familiefae­llesskab og et seniorfael­lesskab. Illustrati­on: Aarhus Kommune
Det er boligforen­ingen Århus Omegn, som står bag projektet Faellesska­bet Serinedale­n, der består af et familiefae­llesskab og et seniorfael­lesskab. Illustrati­on: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark