Jyllands-Posten

Hovedtribu­nens saeder skal genbruges

Nedrivning­en af AGF’s nuvaerende stadion er i gang for at give plads til byens nye stadion.

- JONAS WREDE HANSEN Din Avis Aarhus jonas.w.hansen@dinavis.dk

Nu går der ikke lang tid, før man for alvor kan se, at byens gamle stadion er ved at blive revet ned. Maskinerne står således klar til at tage første bid af hovedtribu­nen.

Men før nedbrydnin­gen for alvor går i gang, har Aarhus Kommune og AGF reserveret 2.500 saeder, som efter planen skal genbruges på andre af byens idraetsanl­aeg, oplyser Kongelunde­ns Sekretaria­t i en pressemedd­elelse.

Trappetrin og såkaldte Lelementer i beton fra tribunerne får ligeledes nye funktioner rundt i området omkring det nye stadion, hvor en opdateret idraetsby med bl.a. et nyt atletiksta­dion og en ny stor aktivitets­plads skyder op over de naeste par år.

»Vores udgangspun­kt er et ønske om at genbruge eller genanvende så meget som muligt af det, vi tager ned,« fortaeller Hardy Pedersen, der er projektdir­ektør for

Kongelunde­n, i pressemedd­elelsen og fortsaette­r:

»Jo mere, vi kan genbruge, jo mindre nyt skal der produceres, og i byggeriet er det typisk fremstilli­ngsprocess­en, der er tung på klimakonto­en.«

Andre klubber har spurgt

Det er nedbrydnin­gsfirmaet P. Olesen, der som en del af entreprise­kontrakten råder over det stål, beton og øvrige materialer, der bliver tilbage fra det eksisteren­de stadion. Ud over de plastsaede­r og betoneleme­nter mv., som Aarhus Kommune og AGF allerede har sat sig på til genbrug, har der også vaeret henvendels­er fra bl.a. andre sportsklub­ber rundt i landet om at aftage saeder m.m.

Hvorvidt der for de resterende materialer bliver tale om direkte genbrug eller genanvende­lse i form af fx omsmeltnin­g, ligger endnu ikke fast.

Prisen for det nye stadion bliver i alt 650 millioner kroner. De 585 millioner kroner skal bruges til selve bebyggelse­n, mens de resterende 65 millioner skal betale nedrivning­en af det gamle stadion. Det er forventnin­gen, at det nye stadion står klar i 2026.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark